De mannen van Milo Kuipers zijn in de Weere tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. DWB won met 2-1 en zo liep VVW voor het eerst sinds 11 februari weer eens met nul punten van het veld.

Na een prima reeks wedstrijden dat resulteerde in een periodetitel voor de Wervershovers begon de laatste fase van de competitie met de lastige uitwedstrijd bij DWB. De vorige ontmoeting eindigde in een 1-0 overwinning voor VVW maar de uitslag gaf al aan dat het toen ook niet makkelijk ging. In de Weere begon VVW zeer slap, op elke plek in het veld werd het afgetroefd door het scherpere en veel fellere DWB. Na 11 minuten viel dan ook de 1-0 voor DWB die niet uit kon blijven. Een lage voorzet werd vanaf een meter of twee simpel binnen getikt door de rechtsbuiten van DWB. Ook na de 1-0 kwam VVW niet aan voetballen toe, DWB zette hoog druk en op het moeilijk bespeelbare veld in de Weere had VVW er zichtbaar moeite mee om zich er onder uit te voetballen. Halverwege de eerste helft was het Jonas Berkhout die zichzelf knap vrij speelde en een goed schot wist te produceren, echter was de DWB doelman scherp en wist hij de inzet van Jonas te keren.

Na rust probeerde VVW opnieuw om zichzelf beter in de wedstrijd te spelen maar nog steeds ging dit vrij moeizaam. Gelukkig was er in de 64e minuut dan toch een opleving aan de kant van de Wervershovers een goede aanval resulteerde in een corner die uiteindelijk voor de voeten kwam van Koen Bakker. Waar hij vorige week nog op miraculeuze wijze van een doelpunt werd onthouden was het deze keer wel raak voor het goudhaantje. Zijn volley was de DWB doelman te machtig en zo bracht hij toch weer wat geloof terug in de Wervershoofse ploeg.

Helaas werd drie minuten later dat geloof snel de kop ingedrukt door de rechtsback van DWB, zijn zondagsschot van een meter of 25 belandde in de verre hoek waardoor hij zijn ploeg weer op voorsprong zette. VVW had daarna de mazzel dat de spits van de Weerese spits zijn vizier niet op scherp had want tot tweemaal toe mistte hij een opgelegde kans en zo bleef er hoop voor VVW. Die hoop werd beantwoord toen Bert Steltenpool Jonas wegstuurde met een mooi steekbal. Hij omspeelde de keeper en rondde mooi af, echter stond de assistent van DWB met de vlag omhoog. Het kon echter nooit buitenspel zijn omdat Jonas achter zijn directe tegenstander vandaan kwam en gewoon sneller bij de bal was. (Dit werd bevestigd door neutrale toeschouwers zonder DWB of VVW bril). Helaas nam de scheidsrechter toch zijn signaal over en zo ging er een streep door de 2-2. Hierdoor bleef een gestolen punt uit en keerde VVW met zonder punten huiswaarts.

Reden genoeg voor de Wervershovers om komende week weer keihard te trainen en zich klaar te maken voor de volgende wedstrijd. En niet zomaar een, nummer twee FC Den Helder komt op bezoek. Bij winst kan VVW het gat verkleinen tot twee punten. Een ware topper dus op sportpark de Westrand, de vorige keer eindigde de wedstrijd in een kansloze 7-1 nederlaag voor VVW. De mannen hebben dus iets goed te maken en kunnen uw steun daarbij hard gebruiken. We zien u graag a.s. zondag om 14.00 uur op sportpark de Westrand.

Opstelling: Stan Vertelman; Bart Glazenborg (Bas Dudink), Stefan Otsen ©, Koen Bakker, Daan Sijm (Jurre Koomen); Thomas Smit (Lars Jong), Thijs Nugter, Tim Neuvel, Rob Neuvel; Bert Steltenpool en Jonas Berkhout