Een creatieve broedplaats voor en met West-Friese zzpers: dat zou de nieuwe bestemming van de voormalige bibliotheek in Wervershoof moeten worden. Althans, als het aan Martijn Pennekamp ligt. Martijn richtte vijf jaar geleden zijn onderneming Bizniz Media op, wat inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met vijf medewerkers. Met het online platform ikwordzzper.nl helpen hij en zijn team met veel succes startende ondernemers op weg.

Het resultaat? Het bedrijf is uit zijn jasje gegroeid. “We zijn sinds drie jaar gevestigd in een kantoorruimte in de oude Rabobank aan het Raadhuisplein in Wervershoof, maar dit wordt nu toch echt te klein”, aldus Martijn. Reden genoeg om te kijken wat de mogelijkheden in de buurt zijn, dus. En daarvoor hoefde hij niet ver te zoeken: de voormalige bibliotheek aan de overkant van het parkeerterrein bleek genoeg potentie te hebben.

Vruchten plukken
“Mijn idee is om, samen met een groep van ondernemers uit de regio, een nieuwe invulling te geven aan de bieb. Een soort kruisbestuiving van diversiteit, creativiteit en ondernemerschap dus.” Martijn weet, dankzij zijn kennis en ervaring op de zzp-markt, dat het huren van een kantoorruimte voor veel zzp’ers een drempel is. “Veel zelfstandigen willen wel, maar worden afgeschrikt door hoge huurlasten bijvoorbeeld. Mijn idee is om, door samen de kosten te dragen, kantoorruimte huren voor West-Friese zelfstandig ondernemers toegankelijker te maken en daarnaast de vruchten te plukken van elkaars ervaringen, netwerk en kennis.” Daarnaast hebben wij veel kennis en ervaring in huis en kunnen we de zzp’ers bijstaan met adviezen, informatie of tips.”

All inclusive
Er moet overigens nog het een en ander gebeuren aan de ruimte voor het betrokken kan worden. “Ik heb veel leuke ideeën en wil er echt een sfeervolle en creatieve kantoortuin van maken, waar voldoende ruimte is voor ieders persoonlijke invulling en ideeën.” Het doel is om de ruimte all inclusive te verhuren, zodat iedereen gebruik kan maken van goede IT-faciliteiten, een gezamenlijke lunchruimte met uiteraard koffie- en theevoorzieningen en een spreekruimte waar klanten ontvangen kunnen worden.

Informatiebijeenkomst
Martijn is van plan een informatiebijeenkomst te organiseren, waarbij er gelegenheid is om ideeën uit te wisselen. Als er genoeg gegadigden zijn, is het voornemen om de broedplaats vanaf april 2017 in gebruik te nemen.

Lijkt het jou leuk om meer te horen over de plannen? Neem dan contact op met Martijn via info@ikwordzzper.nl of telefoonnummer 06-22435853.

Vorig artikelCollecteer mee voor de Hersenstichting
Volgend artikelAndijk en Wervershoof in trek bij het inbrekersgilde