VIP’s? Jazeker! Een aantal klassen mochten zich verheugen op de komst van echte VIP’s tijdens de kerstviering op donderdagavond 19 december. Hoe speciaal is dat!

Eerst mochten de VIP’s, die op de gemeenschapsveiling een kerstarrangement op de Werenfridus hadden gekocht op een speciaal voor hun gereserveerde bank in de kerk plaatsnemen. Vanaf daar konden ze de kerstviering nieuwe stijl van dichtbij meemaken.

Nadat de 2 presentatoren iedereen hadden verwelkomd kwamen de kleutergroepen met allemaal een zelfgemaakte ster al zingend de kerk in. En aansluitend zongen ze op het altaar ook nog weer een prachtig sterrenlied. Hoezo, de ster van de avond? Er waren duidelijke vertellers die het kerstverhaal, in gedeeltes, vertelden zodat de verhaallijn voor iedereen duidelijk bleef.

Daarna kwamen de groepen 3-4 met een engelenlied waarbij schattige engeltjes prachtig dansten. De zangers/zangeressen én de danseressen waren allemaal echte kerstengeltjes.

Vervolgens zongen de groepen 5-6 een duidelijk kerstlied met als boodschap dat je niet de baas moet willen zijn. Wat een kersttoppers. En als spectaculaire afsluiting kwamen er echte Sisters op het altaar. Met een duidelijke dirigent zongen ze het lied: I will follow him. Het was een prachtige Sister act wat een mooie afsluiting van de viering in de kerk was. Toen liepen we met zijn allen in een lange rij naar de Werenfridus die er van buitenaf al super sfeervol uitzag! Over lichtjes en kaarsjes. En als je de prachtig versierde hal binnenstapte rook je al de lekkerste gerechten. Want de ouders hadden weer flink hun best gedaan om de gerechten net zo mooi te krijgen als op het plaatje van het kookboek.

De VIP’s mochten nadat ze in de klas met luid applaus waren ontvangen, op mooi versierde stoelen in de klas zitten. Nadat ze eerst een glaasje bubbels hadden gekregen om te proosten op  alle goeds voor elkaar en iedereen werden de verrukkelijkste gerechten uitgeserveerd. Wat een gezellige kerstsfeer was er in alle groepen en wat een saamhorigheids gevoel overal. En zoals altijd, was het weer veel te snel tijd!

Voor we het wisten stonden de ouders, onder het genot van een glaasje gluhwein bij de vuurkorf, de kinderen alweer op te wachten. Wij hopen dat de VIP’s een onvergetelijke avond hebben gehad!

Het team van de Werenfridus bedankt alle ouders voor hun hulp (op welke wijze dan ook) en wenst iedereen een gezond en gelukkig 2020!