Een Vierdaagse voor bewoners van het Sint Jozef, inclusief rolstoelen. Waarom niet?  Dat regelen we gewoon. De aanmeldingen stroomden binnen en iedereen had er zin in. Familie, vrijwilligers en personeelsleden boden spontaan aan om te helpen. Van 24 t/m 27 juni genoten we met zijn allen van vier prachtige routes door ons mooie Wervershoof. 

De avondvierdaagse is ieder jaar een trekker voor jong en oud. Lekker wandelen in de buitenlucht is niet alleen leuk, maar ook heel gezond. Maar wat nu als je slecht ter been bent of je zelfs in een rolstoel moet verplaatsen? Daar bedacht het Sint Jozef een mooi alternatief voor. Van 24 t/ m 27 juni organiseerden medewerkers een Vierdaagse voor de bewoners. Gesteund door vele vrijwilligers, familieleden en personeel liepen ze ongeveer 2,5 km door het dorp. Met stempelposten en leuke tussenstops bij o.a. collega in de tuin, ‘t Fortuin en van Rooijen.

“We organiseerden dit voor het tweede jaar, bewoners vonden het vorig jaar al helemaal fantastisch en bijna iedereen ging ook echt voor de 4 dagen. Volgend jaar gaan we zeker dit weer doen.”

Stempelposten

“Het werden top dagen met een gouwen randje’, vertellen Marjo en Anja van het Sint Jozef. “Onderweg werden allerlei liedjes gezongen zoals ‘We zijn er bijna, maar nog niet helemaal…”

Op de dinsdag hadden we een hele groep collega’s van de veiligheidsregio Alkmaar die ons spontaan kwamen helpen. Namens de bewoners was er iedere dag een bewoner die de duwers spontaan toe sprak en hen bedankte voor de geweldige hulp. Het was nog even spannend of het op de woensdag door kon gaan omdat het zo extreem warm was.

Gelukkig ging dat allemaal goed. Iedere dag kwamen we langs 4 stempelposten om stempels op te halen. We gingen natuurlijk voor de medaille.” 

Elke dag lekkers

Ook was er elke dag tijd voor een versnapering langs de route. Want wie zich inspant heeft wel wat lekkers verdiend. “Maandag dronken we heerlijke koffie in de tuin van onze collega. Dinsdag genoten we van koffie en gebak bij ’t Fortuin. Woensdag kregen we een heerlijk ijsje in de schaduw bij ’t Zonnetje en de laatste dag was het tijd voor koffie en appeltaart bij Van Rooijen.”

Medaille en snacks 

“De laatste dag werden we ingehaald door Jeroen van Baden met zijn grote draaiorgel. Voor iedereen  was er een medaille en een gladiool en de patatkar zorgde voor verse patatjes met een snack.

Wat hebben we genoten van het prachtige weer, de lachende gezichten en gezelligheid. Veel dank aan  iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt voor de bewoners van Sint Jozef!”

Vorig artikelAanschuifbuffet in de Schoof “Het lijkt wel kermis, misschien nog wel leuker!”
Volgend artikelReunie basisschool De Kiem. Terug in de tijd