Beste Onderdijkers, wat hebben we weer genoten van de kermis, al die vrolijke en leuke mensen om ons heen. De kermis was na twee jaar corona eindelijk weer als vanouds op het dorp. Ook mochten we Sebastiaan Redeker verwelkomen om zijn eerste kermis te draaien als uitbater van wat nu nog de Welkomst is.

Vrijdag 9 september
Vrijdag was er buiten bij De Welkomst een groot terras voor de VRIJMIBO met BBQ. Het was een gezellige avond met spelletjes voor de Chill-In en het spetterende optreden van Immer Hansi was ook een schot in de roos.

Zaterdag 10 september
Zaterdag stond het eerste Keuterkermisbeachvolleybaltoernooi op het programma. De firma J. Koper & Zn. zorgde voor het zand om van de Zeedijk een strand met drie velden te maken. Ook via deze weg nogmaals dank hiervoor aan de firma Koper.
Maar liefst twintig teams streden om de eerste plek. Er werd zeer fel gestreden en vele mooie punten werden gescoord. De onderstaande teams hebben uiteindelijk het podium behaald:
1. Volgende keer beter 2
2. Volleybalvereniging NET niet
3. Team Frikandel
Na de finale en de prijsuitreiking bleef het nog lang erg gezellig bij de Welkomst.

Zondag 11 september
Zondag begonnen we de ochtend met jeu de boules voor jong en oud. De opkomst was wat minder, maar de kinderactiviteiten om 13.00 uur maakten dat ruimschoots goed.
Kinderen waren in grote getalen gekomen en vermaakten zich opperbest. Na de spelen kreeg iedereen een exclusief Keuterkermis vissershoedje (deze zijn tevens na te bestellen bij het Kermiscomité).

Op zondagmiddag werd ook nog de grote loterij gehouden, zie hieronder de winnaars:
1. J. Grooteman Lotnr.: 2361
2. B. Mosch Lotnr.: 2869
3. S. Buijs Lotnr.: 1921
4. C. Weel Lotnr.: 2564

Maandag 12 september
De maandag stond in het teken van ‘The Masked Singers Onderdijk’. We hadden verschillende bekende en minder bekende (oud) Onderdijkers bereid gevonden om zich te verhullen in pakken die hen onherkenbaar maakten. Aan de hand van verschillende rondes waarin hints verstopt zaten, ging de jury op zoek naar het antwoord op de vraag: wie zijn The Masked Singers Onderdijk 2022? Na verschillende grandioze optredens was ‘The Big Reveal’. De uiteindelijke winnaar was Merlijn Weel, hij kon niet geraden worden door de jury. Wij vonden alle deelnemers grote winnaars, ze deden het toch maar even op het grote podium.

Dinsdag 13 September
Dinsdag was er nog tijd voor een lekker afzakkertje en werd de kermis op een goede manier afgesloten.
We willen alle mensen bedanken voor weer een top kermis, en we kijken nu alweer uit naar de kermis van 2023.

Tot snel Onderdijkers!

Groet,
Het Kermiscomité

Vorig artikelGeslaagde World Clean-up Day in Wervershoof
Volgend artikelMuzikale middag in de Schoof