Op zondag 21 mei staan de locatieborden voor de jaarlijkse Muzikale Wandeling opgesteld op de Dorpsstraat, Nieuwstraat en 1 adres op de Nijverheidsweg, de buurt hangt de vlag uit en de zon schijnt, een goed begin voor een gezellige middag.

Vanaf de aanvang, 13:30 uur is het direct overal druk, op nummer 1 speelt de Family Tree, een muziekgezelschap met een vaste schare fans. Samenzang van broer en zus Jeffrey en Astrid Oud en oom Richard de Beer, maar ook de overige bandleden laten in goede harmonie van zich horen. Na een half uur spelen beginnen er in 6 anderen tuinen nieuwe acts. De tuin waar Zacchary Steiner speelt moet stil zijn om de bebaarde Amerikaanse gitarist uit Hoorn te horen spelen. Alleen de gitaar is versterkt, de blue grass nummers met Zach’s rauwe stemgeluid worden goed ontvangen bij het publiek. Een volgende tuin met Anna May en Abrams, verrassend genoeg speelt er een trio, 2 gitaristen en zangeres Anna op de keybord. Eigen nummers en o.a. “Lost”van Anouk kunnen rekenen op applaus.
Tuin nummer 4 barst uit haar voegen, waar Coming Home speelt. De meeste mensen kunnen de muziek wel horen, maar ziet het duo Dieuwke en Martin niet. Een ballad van Amy Winehouse oogst succès. De wandelpaden zijn bij wisselmomenten extra druk en bekenden worden begroet, de stemming zit er goed in. Op locatie 5 zingt moeder Astrid Meester van “Three of Us” in de prachtige tuin van dochter Esther. De grote walnotenboom geeft schaduw terwijl juweeltjes van liedjes van o.a. Conny van de Bos en Cornelis Vreeswijk klinken. De kinderen vervelen zich niet op de speeltoestellen, de wandeling is vermaak voor jong en oud. De kersverse bewoners op Dorpsstraat 163 hebben de Hoornse band Endome achterin de grote tuin staan, met een stenen dansvloer ervoor kan er gedanst worden. Weer door gewandeld een treffen met de plaatselijke fanfare, gekleed in zomers witte blouses en de heren met bretels een prettig muziekensemble.
De tijd vliegt en de Nieuwstraat wacht om bezocht te worden, aan het begin speelt Matthijs Laan. Er wordt muisstil geluisterd naar de liedjes die hij met veel gevoel vertolkt. Onze eigen “Ed Sheeran” noemt een bezoeker hem, een mooi compliment. In tuin 10 van familie Buis mogen leerlingen van Ton Boon en Muziekschool de Vuurvogel hun lessen in de praktijk uitvoeren voor veel publiek. Natuurlijk is dat best spannend, maar supergoed gedaan en blijven oefenen dan speel je straks zonder hulp van de leermeester op dit muziekfestijn.

Voordat de volgende act bereikt wordt zie ik een ballonnenman bezig een vlinder in elkaar te draaien voor een kind en de mevrouw daarna krijgt een prachtige rode ballonroos. Alle tuinen bezoeken is bijna onmogelijk. Tenslotte een bezoek bij de jarige gastvrouw Sandra op lokatie 11, nooit eerder kreeg zij zoveel verjaardagsvisite terwijl Jeroen Aker en Karin Wildoër de gasten vermaakt met enkele Nederlandstalige liedjes. Het was een geslaagde, zonnige muzikale middag en teruglopend naar de Dorpsstraat maakt een groot deel zich op voor de after party in het café van Wervershoof. Vanaf deze plek een “dank-je-wel” aan alle gastadressen, muzikanten en alle bezoekers voor het laten slagen van de Muzikale Wandeling 2023.

Door Yvonne Laan

Vorig artikelNiet wandelen tijdens muzikale wandeling Wervershoof
Volgend artikelSeniorennieuws