Van 1 november 2023 tot 1 mei 2024 vangt de gemeente Medemblik een groep asielzoekers op. De mensen gaan tijdelijk wonen in een paviljoen aan de Vok Koomenweg 3 (De Tegel) in Wervershoof. De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord startte maandag 11 september jl., met werkzaamheden op De Tegel.

De werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden van het terrein voor de komst van de crisisnoodopvanglocatie. Er wordt een inrit geplaatst en een tijdelijk riool aangelegd. Ook vinden asfalteringswerkzaamheden plaats. Als dat klaar is, wordt er materiaal aangeleverd voor de bouw en wordt het paviljoen zelf opgebouwd.

Als het paviljoen staat, wordt de binnenzijde klaar gemaakt. Er komen onder andere slaapvertrekken, sanitaire ruimtes, recreatieruimtes en kantoren. Deze worden voorzien van de benodigde installaties. Tot slot wordt het paviljoen afgewerkt, schoongemaakt en opgeleverd. De verwachting is dat het paviljoen eind oktober klaar is en dat het terrein dan ook is ingericht. Hier komen onder andere parkeerplaatsen en recreatiemogelijkheden.

Tijdens de opbouwfase neemt het aantal verkeersbewegingen rond de locatie tijdelijk toe.
In het paviljoen
In het paviljoen wordt een gezamenlijke ruimte ingericht om te eten en te recreëren. Daarnaast is er onder andere een wasruimte, een medische ruimte en een plek waar vrouwen zich kunnen terugtrekken. De slaapkamers zijn hoofdzakelijk geschikt voor vier personen.

Meer informatie?
Op www.medemblik.nl/over-medemblik/tijdelijke-noodopvang-asielzoekers/veelgestelde-vragen beantwoorden wij vragen over de crisisnoodopvanglocatie in Medemblik.

Staat uw vraag er niet tussen? Kijk op de website van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Daar staat informatie over veiligheid, de groep mensen, de inrichting en het dagelijks leven op de locatie.

Vorig artikelDe Schoof start weer op!
Volgend artikelKoffieconcert in Molen De Hoop