9, 10 en 16, 17 september 2023. 13:00 tot 17:00 uur. NH-kerk, Kerkweg 113, Venhuizen.

Ilona Palásthy is, met haar mixed art, een veelzijdig talent: zij toont ons een enorm enthousiasme voor keramiek, beeldhouwen, schilderen, tekenen, bronzen en zeefdrukken. Het kennis maken met technieken is haar eigen: van brons gieten tot schilderen en van betonnen beelden maken tot ruimtelijke objecten creëren; haar mogelijkheden lijken onbeperkt. En dat laat zij op deze expositie zien in een grote verscheidenheid van werken.

María Diez is in Spanje geboren, en woonde ook in andere landen voordat zij in Nederland terecht kwam. Zij houdt van kunst en van het verschil tussen culturen “omdat we van binnen hetzelfde zijn, maar onze ideeën gewoon anders uitdrukken”. Zij werkt meestal met staal, een geweldig en krachtig materiaal dat een eigen taal spreekt, een taal die zij al jarenlang probeert te doorgronden.
Lida Hofstede: Kunst waar ziel in zit. Haar werk zou in de traditie van de impressionisten passen. Het heldere warme kleurgebruik van de kunstenaarsgroep de Ploeg spreekt haar aan. In het gebruik van kleur ervaart ze een stukje magie, het tilt de sfeer in een landschap op. Zij zoekt graag de grens op van emotie, poëzie en de werkelijkheid. Het onnoembare, dat wat niet zichtbaar is maar wel waarneembaar.

Inge Leuring begon in 2022 met experimenteren met verf en stiften op oesters, zij beheerst de kunst om op het gladde parelmoer aan de binnenkant van de schelp een bijzondere wereld te creëren.

Er zijn oeroude oesters bij, die zo een tweede -artistiek- leven krijgen. “Ik probeer met de vorm van de oester mee te schilderen”. Fijne handschilderingen geven een heel aparte dimensie aan en in het huis waarin ooit een levende oester woonde.

Vorig artikelOntdek het Werk van Lidy Swier
Volgend artikelSenioren bowlen in Medemblik