Creatievelingen. Onze dorpen zitten er vol mee. Muzikanten, keramiekers, glasblazers, schilders, schrijvers, dichters. Het zijn allemaal kunstenmakers. En die kunsten delen wij graag. Enige tijd geleden, net toen de wereld weer een beetje open ging, schreef dichter Arjan Jonker dit gedicht. Over een kleine kermis die we over twee weken gaan herhalen. Een beetje groter. Een beetje langer. Totdat het weleer terugkeert.

Kleine kermis

– Wervershoof, 1 juni 2020

Fietsend over de Dorpsstraat
langs anderhalve meter
volle terrasjes

(sommigen aan een biertje
anderen een patatje
en verrek, een bandje!)

met de doordewekelijkse
boodschappen aan mijn stuur

zag ik over het hoofd
wat voor de hand lag.

Pas toen ik de wortelen opborg
begreep ik mijn uitgelaten gevoel:

ik kwam zojuist
van een kleine kermis
thuis.

Arjan Jonker gedicht

Lees meer pareltjes van Arjan op www.arjanjonker.nl