De actie Tulpen voor Toppers is door Karin Wildöer bedacht. Ze wil hiermee zorgverleners een hart onder de riem te steken met Tulpen voor Toppers.

De coronacrisis zorgt ervoor dat de vraag naar bloemen laag is. Tulpenkwekers worden hard getroffen en moeten een groot gedeelte van hun oogst weggooien. Maar daar wist Karin wel raad mee. “Je ziet weleens, in crisis komen de meest creatieve dingen naar boven”.

Karin wil de tulpen af leveren bij zorgverleners. In plaats van dat de tulpen in de prullenbak belanden moeten ze symbool staan als een blijk van waardering. Karin werkt zelf in de zorg en ziet met eigen ogen waarom zorgverleners zo’n bos verdienen. “Het is eigenlijk om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Zij zijn echt keihard aan het werk.”

Karin heeft binnen een dag een crowdfundingactie opgezet: Tulpen voor Toppers. Iedereen kan daar een steentje bijdragen. Het maakt niet uit hoeveel je wilt doneren. De eerste 900 euro heeft Karin in ieder geval al binnen. Naast die donaties kreeg ze ook van alle kanten tulpen aangeboden.

Zo ook van kweker Tom Crijns uit Wieringerwerf, die de komende weken een half miljoen tulpen beschikbaar heeft. “Dat zijn er een hele hoop en we zijn bang dat we daar een groot gedeelte van moeten weggooien. Dus het zou mooi zijn als een gedeelte daarvan bij de zorg terecht kan komen.”

Eerste tulpen zijn afgeleverd
De allereerste tulpen leverde Karin samen met haar man af bij Buurtzorg. Medewerkers van Wilgaerden en Leekerweide staat ook zo’n kleurrijke bos te wachten. Inmiddels is er ook vraag van zorginstellingen buiten de regio.

Zorginstellingen kunnen zich opgeven via de website tulpenvoortoppers.nl. Anderen die ook hun steentje willen bijdrage aan dit project van Karin kunnen dat via haar website laten weten.