Al enige tijd circuleren geruchten in ons dorp over een mogelijke verhuizing van sportcentrum de Dars. Reden voor de redactie van de Binding om poolshoogte nemen.

Wat hebben de Dars en De Zeehoek met elkaar te maken?
Ton Schouten: ‘toen een half jaar geleden de toekomst van zwembad De Zeehoek onder de loep werd genomen ben ik gaan nadenken over de toekomst van de Dars. De Dars is gebouwd in 1981 en inmiddels op veel punten gedateerd en aan groot onderhoud toe. Mocht de raad besluiten om te kiezen voor nieuwbouw van het zwembad aan de Westrand dan zie ik een prachtige kans om hiermee een combinatie te zoeken met het zwembad. Nieuwbouw van de Dars aan de Westrand zorgt voor een mooie centralisatie van sportiviteit in onze gemeente, er liggen voetbal- en handbalvelden en er is een mooie skeelerbaan en een jeu de boulebaan.

Het lijkt een win-win situatie?
‘Als je bedenkt dat er nu 100.000 bezoekers het zwembad bezoeken dan is het niet moeilijk voor te stellen wat dat aan sportieve synergie bij kan dragen. Als er op deze manier wordt gecentraliseerd kunnen we letterlijk energie gebruiken van elkaar, denk aan energie van de waterzuivering, restwarmte van het zwembad, zonnepanelen boven de grote parkeerplaats. Daarbij komt dat deze locatie prachtig centraal ligt in de gemeente Medemblik.’
Uiteraard heeft de redactie contact opgenomen met Gert Dingemans, voorzitter van zwembad de Zeehoek. Die laat weten het een interessante gedachte te vinden, maar er nog niets over kan zeggen omdat de besluitvorming bij de Raad ligt.

Op 5 oktober a.s. zal de Raad een besluit nemen met betrekking tot de toekomst van zwembad De Zeehoek. De Binding houdt u uiteraard op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Vorig artikelKBO-Wervershoof, Onderdijk en Zwaagdijk
Volgend artikelZomeractiviteiten voor senioren in Werverhoof, Andijk en omgeving