Ben je op zoek naar kinderopvang maar vind je het moeilijk om je keuze te maken omdat het tijdens de huidige situatie lastig is om binnen te kijken? Kinderopvang Berend Botje heeft daar een oplossing voor. Sinds vorigeweek biedt de organisatie (aanstaande) ouders de mogelijkheid om de opvanglocaties van binnen te bekijken via een persoonlijke, live videorondleiding.

‘Net als veel andere organisaties zijn ook wij in deze bijzondere tijd op zoek naar manieren om onze klanten toch te kunnen helpen’, vertelt pedagogisch directeur Gaby Alberts. ‘Normaal gesproken ontvangen wij regelmatig (aanstaande) ouders op onze opvanglocaties die een kijkje nemen in ons kinderdagverblijf, peuterspeelgroep of buitenschoolse opvang. Door de maatregelen rondom het coronavirus is dit nu lastiger. Daarom bieden we de rondleiding vanaf nu ook via videobellen aan.’

Live en persoonlijk

Net als tijdens de reguliere rondleiding worden tijdens de videorondleiding alle ruimtes van de opvanglocaties laten zien en hebben ouders de mogelijkheid om al hun vragen over kinderopvang te stellen. ‘De rondleiding gebeurt ‘live’. Het is dus niet zo dat ouders een filmpje van de locatie te zien krijgen. Wie een rondleiding wil volgen kan contact met ons opnemen via 088 233 7180 en dan wordt een afspraak gemaakt’.

‘We houden contact met ouders en kinderen’

Vanwege het coronavirus zijn kinderopvangorganisaties al sinds 16 maart gesloten, met uitzondering voor kinderen van wie de ouders werken in vitale beroepen. Het zijn bijzondere tijden voor Berend Botje. ‘Ook al zijn we gesloten, zitten we zeker niet stil. Bij de noodopvang komt veel kijken en achter de schermen wordt hard gewerkt door alle medewerkers. Er wordt gezorgd dat alle locaties weer spic en span zijn, de administratie wordt bijgewerkt en noem maar op. Ook houden we persoonlijk contact met de ouders en kinderen. We sturen nieuwsberichten en ook voorleesfilmpjes, knutseltips en activiteitentips via onder andere de Berend Botje OuderApp’.

Kinderen leren het meest van elkaar

Tijdens de coronacrisis wordt het belang van kinderopvang weer eens extra duidelijk. ‘Zonder kinderopvang konden ouders in vitale beroepen hun werk nu misschien niet uitoefenen. Daarnaast horen we van veel ouders terug dat nu hun kind niet naar de opvang kan, het kind de andere kinderen erg mist. Kinderen missen het om met elkaar te spelen. Bij de opvang spelen ze niet alleen met elkaar, kinderen leren ook heel veel van elkaar op het kinderdagverblijf, peuterspeelgroep of bso! Kinderen van dezelfde leeftijd begrijpen elkaar, ook al zeggen zij misschien nog geen woord. Ze begrijpen waarom een ander kind enthousiast of juist boos is. Kinderen ontdekken overeenkomsten met andere kinderen, maar leren juist ook van de verschillen. Bij broers of zussen is dit anders, zij vervullen een andere rol in het leven van een kind dan vriendjes of vriendinnetjes.’

Wie meer wil weten over kinderopvang bij Berend Botje of benieuwd is naar de mogelijkheden voor een persoonlijke videorondleiding, kan een kijkje nemen op de website www.berendbotje.nl of telefonisch contact opnemen via 088 233 7180.