Zaterdag 25 mei was het dan zover, het Gemeenschapsveilingkoopje ‘One Day Band’ zal worden uitgevoerd. Vanaf 20.00 uur werden wij verwacht, Backstage bij W-A-N ofwel Wat Andere Noten betekent, dachten wij.

Gelukkig was de artiesteningang duidelijk zichtbaar en togen wij naar binnen. We kregen een persoonlijk ontvangst door onze idolen Jeff en Bas ofwel Oud van Hout. Het waren geen leren broeken, glitter shirts of schmink op hun gezicht maar ondanks hun ruige imago zagen ze er toch nog best goed uit. Het viel ons ook op, hoe gewoon en toegankelijk ze gebleven zijn, ondanks alle roem en faam.

Na een heerlijke kop koffie, geserveerd door hun huidige partners, en een voorstelrondje, kregen we uitleg over de instrumenten van Jeff en Bas. Hierbij gepaard gaande een korte demo op de instrumenten, een genot om naar te luisteren en zo wisten we meteen met wat voor multi-talenten we te maken hadden. Dit veroorzaakte bij de kopers een lichte paniekaanval, gepaard gaande met een diepe zucht een druppel angstzweet. Zou dit goed komen deze avond?

Een ieder kreeg een instrument toebedeeld met de nodige uitleg over hoe dit vast te houden. Na een geduldige uitleg van onze idolen togen wij ons een lied over Tom Dooly eigen te maken. Dit viel nog niet mee maar met de steun van Jeff en Bas ging het toch wel ergens naar klinken.

Na de pauze waarbij we direct backstage verzorgd werden met koele versnaperingen en de nodige knabbels begonnen we na een instrumentenwissel aan een Beatles nummer.

We snappen nu wat er met Bloed, Zweet en Tranen bedoeld wordt. Toch kregen we dit nummer ook onder de knie. Wel jammer dat door onze concentratie de befaamde Dans en Show act van Jeff en Bas aan ons voorbij ging. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Na deze superact werd ons Backstage nog een afterparty aangeboden. Diverse anekdotes over de optredens en BN’ers passeerden de revue.

Nog even een groepsfoto van onze band maakte het geheel compleet. Na een alcoholische toegift bedankten de kopers de idolen voor deze geweldige lessen en een kijkje in het leven van een muzikant. Wat hebben we genoten!

Groetjes, Jos en Marco, John en Pieter, Rob en Josine.

Vorig artikelGezellig jubileumtoernooi bij jarige Westrand Boulers
Volgend artikelBeachvolleybaltoernooi