Met de overgang van oud naar nieuw is het doorgaans gebruikelijk even terug te blikken. Wat hebben we een mooi en bijzonder jaar achter de rug en wat kunnen we trots zijn op al die vrijwilligers op wie de gemeenschap steeds weer kan rekenen.

Zomaar een greep uit het afgelopen jaar: een groep mensen – veelal ondernemers die het doorgaans al druk genoeg hebben – neemt het initiatief een dorpsfeest te organiseren i.v.m. 200 jaar Wervershoof. Een eclatant succes en gezien de vele positieve reacties een feest dat heel veel waardering heeft geoogst; dit is gemeenschap ten top. De fotografen en filmers die, geheel belangeloos, alle activiteiten en feestelijkheden vastleggen en de gemeenschap laten meegenieten via DVD’s ‘Van oudsher’ en ‘Je bent een Wervershover als…’. De verkeersregelaars die bij diverse evenementen met recht alles in goede banen leiden. De EHBO-ers die trouw aanwezig zijn voor de zo belangrijke eerste hulp. De ‘oud-papier mensen’, die elke 2 weken, vaak door weer en wind, paraat staan om het oud papier op te halen. De leden van de fanfare St. Caecilia die steeds weer bereid zijn feestelijke momenten te ondersteunen  met muzikale klanken. De uitgave van de Skriemer die elk jaar weer vol interessante artikelen staat en waarvan de uitreiking in De Schoof een steeds groter succes wordt. Een pluim voor de redactie en de vele vrijwilligers die steeds weer een feest maken van de totstandkoming en de presentatie van deze kroniek.

En wat te denken van de bestuursleden van VVW handbal en VVW voetbal die, samen met hun vele vrijwilligers, het voor elkaar hebben gekregen om binnen een half jaar na de brand een noodcomplex neer te zetten waar menige vereniging jaloers op zou zijn.

Natuurlijk is deze opsomming niet compleet; er zijn immers nog heel veel activiteiten binnen onze lokale gemeenschap die gedragen worden door enthousiaste vrijwilligers. Teveel om hier allemaal op te noemen, maar niet minder belangrijk!

Een groot deel van het jaar zijn wij in touw voor de vele stichtingen en verenigingen binnen onze gemeenschap. Als wij dan zien hoe vaak een beroep gedaan kan worden op de vele vrijwilligers binnen onze dorpskern Wervershoof en hoe enthousiast deze mensen zijn, kunnen we alleen maar zeggen: we zijn supertrots op onze gemeenschap. Voor ons een reden om door te gaan met onze activiteiten om de verenigingen díe financiële ondersteuning te geven die zij zo hard nodig hebben.

Namens de hele gemeenschap: bedankt vrijwilligers; jullie zijn toppers!

Bestuur Stichting Gemeenschapsveiling Wervershoof

Vorig artikelKBO-Wervershoof, Onderdijk en Zwaagdijk
Volgend artikelAOWZ jeugd klaar voor de winter!