Een record aantal teams had zich ingeschreven voor de 3e editie van Toer d’Shoof, hèt kroegenspektakel van Wervershoof. 38 teams streden om de TdS Bokaal. Een team van 4 dames ging er mee aan de haal.

Het beloofde een mooie dag te worden, Hemelvaartsdag 2018. De weergoden lieten alle andere goden voorgaan zodat de beloofde regen geen vat kreeg op deze Wervershoofse kroegentocht. De opdracht voor de teams was simpel en duidelijk: In alles het meest en het snelst dan wordt je winnaar. En dat gebeurde, bij sommige lukte het niet en bij sommige wel. Sommige gooide er met de pet naar, sommige hadden pech en sommige waren bloedfanatiek. Wat iedereen had deze dag was plezier en daar gaat het tenslotte om, met elkaar plezier maken. En ook dat gebeurde.

De spellen waren divers en niet moeilijk, althans…. Van pijltjes gooien naar een oberparcours, van eendjesvangen naar pitgooien, van een tennisbal tussen twee hoofden naar een tennisbal in een panty over je hoofd en flesjes omgooien naar het het absolute hoogtepunt van de avond: Het Intro Bingo Spel. En dat ging los! Wat een feest werd dat!

Team FEMM, de naam zegt het al, bestaat uit 4 dames (zie foto) die met de overwinning, en dus de beker aan de haal gingen. Natuurlijk kwam bij de bekeruitreiking de vraag “Wat gaat er door jullie heen?”. Het antwoord was er één die wij niet verwachten: “Dit hebben we nooit verwacht”. Met ongeloof en handen vol aan prijzen (Dijkpop Festivalkaarten en -boeken, de TdS Bokaal) werd er niet alleen door de winnaars nog volop nagepraat en gedanst.

Deze derde editie van de Toer d’Shoof gaf weer ruim voldoende energie af door de deelnemers om gewoon volgend jaar op Hemelvaart (donderdag 30 mei 2019) weer te zijn.

Speciale dank naar alle deelnemers (energie), Mastermate Zwaagdijk (voor het sponsoren van de shirts, Quicksilverbar, De Hoek, ’t Fortuin en Hèt Café van Wervershoof (voor het organiseren van dit mooie dorpse spektakel. Gezamenlijk onder de noemer van Come Together).