Carla Kraaijvanger uit Medemblik is woonassistent in het Sint Jozef in Wervershoof. Op Facebook doet zij de volgende oproep:

Weet je wat mij zo leuk lijkt!! 

Nu de scholen dicht zijn, en de kids heeeel veeel vrije tijd hebben, als jullie een tekening of een kaartje zouden willen maken voor de bewoners van St Jozef. Zij ontvangen minder bezoek door de sociale isolatie die wordt geadviseerd i.v.m. het Coronavirus en voelen zich daardoor nog eenzamer. Natuurlijk mogen de papa’s en mama’s en alle anderen die ook thuis zitten ook een kaartje schrijven.
Ik zorg er persoonlijk voor dat jullie tekeningen of kaartjes bij onze bewoners terecht komen!! Ps: geen zorgen! Virussen overleven niet op papier

Eenzame tijden

Carla: ‘Het is een eenzame tijd voor veel ouderen onder ons. Onze bewoners mogen niet meer met elkaar in de eetzaal samen komen. Er zijn voorlopig geen activiteiten en ze eten allemaal op de eigen kamer. Vooralsnog mogen onze bewoners één bezoeker per persoon per dag ontvangen. ik vermoed dat dat een dezer dagen helemaal weg zal vallen. Hoe leuk is het dan dat ze berichten krijgen van bekenden, maar ook onbekenden. Tekeningen, een gedichtje, een mooie boodschap. Alles is welkom. Zo ontvingen we al een lieve kaart van twee kinderen waarop stond: ‘Blijf gezond, blijf binnen’, met daarbij een theezakje. Ik zorg er voor dat de kaarten goed verdeeld worden.’

In overleg heeft Carla een postbus geregeld die nu naast de ingang van het Sint Jozef staat. Het was een oude surprise die zij nu tot brievenbus heeft omgetoverd. Tja, in deze rare tijden moet je creatief zijn.

Doe je mee?

Maak een tekening of schrijf een briefje of kaartje en doe ze in de houten brievenbus naast de ingang. Kun je meteen even een frisse neus halen.

Natuurlijk kun je het ook per post versturen naar:

Sint Jozef Wervershoof
De Gouw 2
1693 DC Wervershoof

Een kaartje sturen kan naar iedereen

Naast het Sint Jozef, zijn er in onze omgeving nog meer verzorgingstehuizen waar mensen haast geïsoleerd zijn van de buitenwereld. En ook andere ouderen, zieken, familie en vrienden vinden het fijn als ze post ontvangen. Een goed idee nu in de pen te klimmen. Kleine moeite, groot plezier!