Wervershoof viert feest. In mei, juni, juli en september staan diverse feestelijke activiteiten op stapel om te vieren dat we 200 jaar bestaan. Een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert voor Wervershovers, oud-Wervershovers en geïnteresseerden een veelzijdig jubileumprogramma. Even op een rijtje wat jullie ongeveer kunnen verwachten.

Zondag 7 mei: in processie naar de Werenfriduskerk

We starten om 9.45 uur op het Raadhuisplein met een toespraak door onze burgemeester, de heer Frank Streng. Daarna zal de stoet zich via de met vlaggen versierde Dorpsstraat in beweging zetten richting de kerk. Uiteraard ontbreken de bruidsmeisjes niet en de misdienaars en misdienettes met wierook, schellen en lantaarns. Ook lopen een groep agrariërs, diverse koren en de groep Wervershoofse Vrouwen Samen, mee in de processie. Al deze groepen worden voorafgegaan door een drager met het betreffende vaandel. Voor de muzikale klanken maakt fanfare St. Cecilia deel uit van deze historische en unieke processie. De preek en de collecte hebben een bijzonder karakter. Na de dienst is er in de kerk gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken en kunt u de tentoonstelling bezichtigen.

Zondag 11 juni: scholen voor het voetlicht

Een puzzel-wandeltocht leidt door het dorp langs de scholen van toen en nu. De voormalige lhno, tuinbouwschool, kleuterscholen en de scholen van nu. In basisschool St. Werenfridus is een expositie over het onderwijs van vroeger en de ontwikkelingen tot de hedendaagse educatie. Even terug in de tijd, maar ook uitleg over het digibord en gebruik van digitale middelen.

Op het schoolplein spelen we de spelletjes van weleer, waaronder tollen, steltenlopen en een hindernisbaan. Leuk en toegankelijk voor jong en oud.

Zaterdag en zondag 1 en 2 juli: sport in beeld

Dit weekend staat in het teken van sport en spel bij het sportpark De Westrand. Skeeleren, beachhandbal, beachvolleybal, diverse sporten worden gespeeld. Uiteraard gevolgd door een bakkie en een borrel in de sportkantine. Deze dagen zijn toegankelijk voor iedereen.

 

Feestweekend: 28, 29 en 30 september

Locatie: feesttent op het plein in de Hoek

Donderdag 28 september: 200 jaar ondernemerschap

Dagvoorzitter Robert-Jan knook presenteert deze bijeenkomst van 17.00 uur tot ca. 23.00 uur. Het programma is speciaal bedoeld voor ondernemers die een tafel kunnen sponsoren. Uitnodigingen volgen in een later stadium.

Vrijdag 29 september: muziek van eigen dorp

SMEW verzorgt de programmering van deze muzikale feestavond waarop iedereen welkom is. Een avond met diverse muziekstijlen, van eind jaren ’60, toen Wervershoof 150 jaar bestond, tot heden. Wervershover en Onderdijker muzikanten brengen een ode aan ons prachtige dorp. Geïnteresseerde muzikanten, solo of met band, kunnen zich vanaf 1 mei aanmelden via www.smew.nl. Houd ook de Facebookpagina in de gaten voor meer informatie: www.facebook.com/stichtingmusiceventswervershoof.

Zaterdag 30 september: receptie en slotavond

In de middag vindt er een receptie plaats speciaal voor senioren met diverse optredens. ’s Avonds sluiten we dit feestelijke jaar met een feest voor iedereen. We houden nog even geheim wie er komen optreden.

 

Vorig artikelPaul Neuvel: ‘wij zijn direct een inzamelingsactie voor VVW begonnen’
Volgend artikelActiviteitdenagenda de Schoof van 3 t/m 10 mei