De vereniging voor Cerebrale Parese Nederland (CP) houdt deze maand een landelijke sponsoractie. Onze kleinzoon Job, woonachtig in Hoogkarspel, heeft Cerebrale Parese. Ik vorm samen met zijn moeder Gertrud, tante Maike en nicht Suus het team: ‘Job onze kanjer’. We komen dagelijks in de maand september in beweging voor Cerebrale Parese, om zo kinderen als Job en nog heel veel anderen te ondersteunen. Er is nog veel onderzoek nodig om vooruitgang te boeken bij het behandelen van CP.

Wanneer ik dit stukje schrijf zitten de eerste 14 dagen van de dagelijks 10.000 stappen er op.

We willen alle sponsoren, die ons tot nu toe hebben gesteund, enorm bedanken.

Er is inmiddels al € 6818,00 door ons team bijeen gebracht!

 

Op 17-10-2017 werd Job, 8 weken te vroeg, geboren.

Een heel klein wondertje. Alles ging zo onverwacht en toen wij nog snel wat spullen naar het ziekenhuis brachten waren wij, als opa en oma, erbij toen onze dappere Job werd geboren.

Hij is vanaf het begin een vechtertje. Het viel op dat hij zich steeds overstrekte en hij huilde uren achter elkaar. Er werd gezegd dat dit kwam doordat hij prematuur was. Uiteindelijk gaf de fysiotherapeut aan dat het wel erg lang duurde voordat het minder werd. Onderzoek werd geadviseerd. Toen bleek al snel dat Job Cerebrale Parese heeft. Voorheen noemden we dat spastisch. Daarnaast heeft Job het Poland syndroom, waardoor hij een borstspier mist. Iets wat met CP erbij een extra belemmering vormt in het bewegen. Inmiddels ontwikkelt Job zich prima. Hij is een slimme en vrolijke jongen. Hij geniet van spelen, is muzikaal, heeft humor, is heel sociaal en verbaal heel sterk en wijs. Hij is nu bijna 5 jaar en gaat naar groep 3 van de Mythylschool. Hij is daar goed op zijn plek. Hij krijgt 3 x per week fysio onder schooltijd.

Wat is Cerebrale Parese?

Cerebrale Parese (CP) is een houding en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen. Deze beschadiging ontstaat voor of tijdens de geboorte of in het eerste levensjaar.

Cerebrale Parese is in Nederland de meest voorkomende oorzaak van (motorische) beperkingen bij kinderen. Er zijn 5 oplopende gradaties bij CP. Job heeft gelukkig niet de heftigste variant. We houden de hoop dat hij ooit zonder hulpmiddelen zal kunnen lopen. Nadat CP bij hem werd geconstateerd kreeg hij een spalk aan beide benen. Dit om de stand van zijn voeten te overstrekken. Elke 6 maanden krijgt Job, onder narcose, injecties met Botox in zijn benen. Dat zorgt ervoor dat zijn spieren soepeler worden. De ouders van Job zijn in overleg met het VU, waar Job onder behandeling is, om een operatie te laten uitvoeren waarbij gevoelszenuwen in zijn benen worden door gesneden. Eerst moet hij daarvoor nog sterker worden in zijn benen. Het is een risico volle operatie.

Job heeft een blije natuur. Met zijn driewielerfiets, rollator en spalken gaat hij elke uitdaging aan. Hij is een enorme doorzetter. Een kleinkind waar we als opa en oma heel trots op zijn!

Kom ook in beweging! Zet ook je beste beentje voor en maak via de link geld over om ons team

‘Job onze doorzetter’ te steunen.

 

En, mocht je me tegenkomen, stappend in het dorp of daarbuiten, spreek me gerust aan.

Wandel een stukje met me mee, dan vertel ik graag over Job en deze bijzondere actie.

Doet u mee?

Ga naar: https://www.steptember.nl/s/12763/14970/w

En maak een sponsorbedrag over.

Vorig artikelBericht van het parochiebestuur
Volgend artikelLine-Up Molenpop 2022