Op woensdagmorgen 21 september wordt er een sponsorloop gehouden door de jeugd van de Basisscholen de Schelp en de Werenfridus.

De groepen zes, zeven en acht lopen dan een route om de kerk via Dorpstraat, de Gouw, Olympiaweg, Europasingel, Floralaan en Kerkelaantje en zo rond. Een rondje om de kerk!!
Dat alles voor het goede doel: Een nieuw dak op onze Werenfriduskerk. We zijn halfweg met het vernieuwen van het dak wat nu meest gefinancierd is door subsidies van Rijk en Provincie, waarbij verlangd wordt dat onze parochie en dorpsgemeenschap ook een bedrag kan vergaren van zo’n 100.000 euro om het tweede gedeelte te voltooien. In het jaar 2025 hopen we dit te hebben gerealiseerd want dan bestaat onze Werenfriduskerk 150 jaar!
Zo proberen wij als restauratiecommissie elk kwartaal een activiteit te organiseren. We hadden al een geslaagde leienactie vorig jaar en zo’n 30 bedrijven hebben als ambassadeur en als hoofdsponsors bedragen gedoneerd met 250 en 1000 euro. De hoofdsponsors staan afgebeeld op een spandoek in de pastorietuin. Verder kan ieder op de website. alle sponsoren vinden en kan ieder zich ook aanmelden. De stand van het binnengehaalde bedrag is op dit moment 30.000 euro!!
De kaarsenactie loopt nog steeds en deze kaarsen met een foto van onze kerk, die 9 dagen en nachten kunnen branden, zijn ook te koop bij Knijn Inkt op het Raadhuisplein. Op 18 december wordt er weer een Top-2000 concert georganiseerd in onze kerk door het A.O.W. jongerenkoor waar wij zeer vereerd mee zijn en laten we hopen dat een of ander virus geen spelbreker mag worden…
Nu dus de prestatieloop op 21 september en dat de jeugd van de basisscholen enthousiast hun sponsorkaart laat invullen bij familie, buren en bekenden. Voor het nieuwe dak van de kerk. Met dank aan de directie en leerkrachten van de basisscholen de Schelp en Werenfridus voor hun medewerking voor de sponsorloop.

De restauratiecommissie van de Werenfriduskerk

Vorig artikelSeniorennieuws
Volgend artikelWin je winkel