Zaterdag 5 januari om 13.00 uur verzamelen wij ons in de voetbalkantine voor de jaarlijkse snertwandeling. Het ruikt heerlijk naar snert, maar eerst moet er gewandeld worden.  Marian heet ons allemaal welkom en wenst iedereen een goed en gezond 2020.

Met ongeveer 30 vrouwen gaan wij op pad om heerlijk in het “Egboet” te wandelen. Een paar dames blijven in de kantine om een spelletje rummikub te spelen, dat kan natuurlijk ook.

Het is somber weer, maar droog en dat is fijn. Al pratende voort komen we heerlijk fris en uitgewaaid terug en zal de snert of de tomatensoep ons goed smaken. De dames van het bestuur hebben gezorgd voor 3 pannen overheerlijke soep, wat smaakt dat lekker! Met een glühwein of sapje  en stokbrood of roggebrood met spek erbij, geniet iedereen hiervan. Gezellig bijkletsen over het afgelopen jaar en/of over de goede voornemens voor 2020, de tijd vliegt voorbij.

Als de pannen leeg zijn en de wijn en sap bijna op, pakken wij onze jassen en nemen afscheid. Op  23 januari zien wij elkaar weer in de dorpshuis voor de jaarvergadering en waar Nico Boots ons het een en ander over zijn vak als schilder gaat vertellen.