Je zit in groep 8 van de basisschool en moet dit jaar de overstap maken naar het voortgezet onderwijs. Dit betekent dat je binnenkort voor een belangrijke keuze staat waarbij heel wat komt kijken! Om je op deze keuze goed voor te bereiden kun je het beste de open dagen bezoeken, dien zijn voor leerlingen en ouders een mooie gelegenheid om de sfeer te proeven en te zien wat een school allemaal te bieden heeft.

In het kader hiervan organiseert SG De Dijk in verschillende momenten om uitgebreid kennis te maken met de school: De open avond van de school vindt plaats op donderdagvond 18 januari van 19.00 tot 21.30 uur. Op zaterdag 17 februari is er een open ochtend van 9.30 tot 12.00 uur. Daarnaast zijn er op dinsdag 16 en donderdag 18 januari doe-middagen voor de basisscholen.

Leerlingen met een vwo-, havo, mavo- of vmbo-advies kunnen worden toegelaten op SG De Dijk. Je kunt op SG De Dijk een diploma mavo of vmbo halen, het laatstgenoemde in de sector Economie & Ondernemen. Afgelopen schooljaar was het slagingspercentage 100% voor de leerlingen die examen mavo en kader deden en 95% voor de leerlingen van basis!

Voor leerlingen die meer willen en kunnen, bieden we maatwerk aan: deze leerlingen kunnen dan één of meer vakken op een hoger niveau volgen. Leerlingen die verder gaan met vwo of havo zetten na drie jaar hun studie voort op een andere school. De doorstroomresultaten van deze leerlingen zijn bovengemiddeld goed.

Het belangrijkste op SG De Dijk is kwalitatief goed onderwijs, maar daarnaast zorgen de zogenaamde plusvakken  voor veel leuke en uitdagende activiteiten en projecten op het gebied van muziek, cultuur, wetenschap en sport. Leerlingen kunnen, naast de plusvakken Sport en Cultuur,  kiezen uit Bèta & Techniek of Internationaal. Daarnaast krijgen de leerlingen die Fast Lane English volgen de gelegenheid om het Cambridge Certificate te behalen.

Nieuw voor onze mavoleerlingen is het vak Technologie & Toepassing  dat dit jaar voor het eerst een extra examenvak is. Bij dit vak werken leerlingen via onderzoek en technologie regelmatig samen met gerenommeerde bedrijven aan een “echt” eindproduct.

Het beroepsprofiel bij de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg is Economie en Ondernemen. Leerlingen krijgen hierbij de modules commercieel, administratie, financieel en logistiek. Via veel  projecten en stages leren en ervaren leerlingen van Economie & Ondernemen hoe het is om te ondernemen!

Tijdens de open dagen kunnen basisschoolleerlingen en hun ouders de sfeer proeven, meedoen aan activiteiten en vragen stellen aan leerlingen en personeel.

Bezoek de website:

http://dedijk.atlascollege.nl

Vorig artikelPolitiek Café in Andijk
Volgend artikelTulpenkeuren Wervershoof 2018