Een week vol feest eindigde met nóg een feest voor groep 8 van basisschool De Werenfridus. In de tuin van de familie Brandsen kwam het span nog één keer samen. Om het leven te vieren tijdens hun eigen ‘Sensation White’.

Limonade Pong, een mega trampoline, gekkigheid gevangen in een schilderij en natuurlijk disco. Alle ingrediënten voor een topfeest waren aanwezig in de tuin van de familie Brandsen. Een groepje ouders deelden de organisatie van het slotfeest voor deze groep 8. Een groep die door de juffen en meesters van de school als bijzonder hecht zal worden herinnerd.

Dat bleek ook de afgelopen week. Het was een aangesloten reeks van afscheidsmomenten. Kamp op school, drie keer musical, slotfeest op school, het traditionele van het schoolplein vegen, lunch met de leerkrachten… Feest en afscheid, het leek niet op te houden.

Sensation White vormde vrijdagavond het slotstuk. Machtig mooi en ook een tikkeltje emotioneel. Sommigen lieten de tranen vloeien, anderen slikten een brok in de keel dapper weg. Of lachten het weg met een stukje extra bravoure. Het hoort er allemaal bij.

“Je weet pas hoe veel je van elkaar hebt genoten, als het voorbij is”, sprak Eva de Beer op de dag na alle festiviteiten. “Alles was mooi, de hele week was mooi, eigenlijk was de hele schooltijd mooi…”

Gemengde gevoelens van melancholie, dankbaarheid en ook gezonde spanning voor wat komen gaat. Het is er allemaal. En zo gaan ook deze kinderen de zomervakantie in. Een hart vol ervaringen rijker.