De anderhalve meter maatregel is opgeheven en iedereen is van harte welkom tijdens het feest van de nationale ouderendag in de Schoof. Hoera, dat wordt een feestje met minstens 100 mensen! Maar, iedereen moet de coronapas laten zien. Heeft u DigiD, maar lukt het u niet om de pas te regelen: Vraag familie, vrienden om u te helpen met het maken van de pas.

Heeft u geen DigiD, dan kunt u bellen voor een papieren pas, die door de post wordt bezorgd. Hoe? Zorg dat je BSN (BurgerServiceNummer) bij de hand hebt. Dit nummer staat op de identiteitskaart, zorgverzekeringskaart e.d. Bel naar 0800-1421 en vraag om een vaccinatiebewijs via de post. Omdat u niet de enige bent die het via deze weg doet, zult u waarschijnlijk wel een tijdje aan de lijn moeten blijven. Houd vol.
De coronapas is o.a. verplicht in restaurants, bioscopen, theaters, dorpshuizen zoals de Schoof, de Onderdijk, Over de Leek. Het is het makkelijkste om de coronapas altijd bij u te hebben, dan komt u nooit voor verrassingen te staan.
Wist u dat: In oktober gaat de Rabo ClubSupport weer van start. Van 4 t/m 25 oktober kunt u stemmen op een club of vereniging om hen te sponsoren. In november 2020 hebben we het mooie bedrag van € 893,82 mogen ontvangen, allemaal door het stemmen van onze leden. In de volgende Binding leest u er meer over.

De handwerkgroep van voorheen in De Oude Dame gaat binnenkort van start in de Schoof. Elke vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur bent u van harte welkom om samen te handwerken. Voor verdere informatie kunt u bellen naar: Dineke Copier, tel.: 583611.
De stukjes voor de Binding van woensdag zijn vaak al te lezen op SWOZ.nl, de website van Senioren W.O.Z. Ook de agenda met de activiteiten van de drie kernen wordt altijd bijgehouden.

Fietsgroepen:
Fietsgroep KBO Zwaagdijk-Oost: Op 16 september fietsten we met 7 mensen via Schellinkhout naar Oranje Buiten in Hoorn. We konden nog mooi buiten zitten in de zon. Via Blokker gingen we weer naar Zwaagdijk. We gaan kijken of het op 7 oktober nog steeds mooi weer is om te fietsen. We fietsen dan via het Egboetswater naar de waterberging in Twisk en gaan zo naar Medemblik om op te steken bij De Kwikkel. Het beleid van de regering is wel dat we binnen de QR-code moeten hebben. We vertrekken 7 oktober om 13.30 uur vanaf De Liederik!. Groeten Nellie.

Fietsgroep Wervershoof-Onderdijk:

fietstocht 24 september. Na een totaal verregende fietstocht op 17 september, met schuilen in een armzalig boetje, was het deze week beter. Met 10 deelnemers vertrokken we richting Hoorn. In Westwoud namen we het Landpad naar de Binnenwijzend. Af en toe wel spannend door de tegenliggers, maar zonder brokken haalden we de spoorovergang. In Blokker vonden we een poortje met daarachter een prachtig fietspad dat ons naar de Kersenboogerd voerde. Bij het station raakten we even de weg kwijt, maar al gauw waren we weer op het goede pad, en kwamen we via de Oosterpoort Hoorn binnen. In het Schippershuis met uitzicht op de Hoofdtoren zaten we mooi op het terras aan een koppie met appeltaart. De terugtocht voerde ons weer door soms bosrijke fietspaden en het kale Wijzenddijkje. Zeer tevreden namen we bij molen De Hoop afscheid van elkaar. Bij goed weer is de volgende fietstocht op 8 oktober. Iedereen die mee wil fietsen is van harte welkom, wel graag een telefoontje naar Riet (582893) of Monique (724819). Vergeet uw coronapas niet.

Soos Onderdijk:
De soos in Onderdijk is weer van start gegaan. U bent van harte welkom in het dorpshuis van Onderdijk. Tot ziens!

Soos Wervershoof:
Eida en Marja waren op pad gegaan om prijsjes te kopen. Ze hadden genoeg om een volle zaal enthousiaste bingo spelers te voorzien van allerlei leuks en lekkers. We speelden zes rondjes en bij elk rondje ging het pak D.E. koffie als eerste weg. Ook de advocaat vond zijn weg en toevallig ging de bus slagroom het volgende rondje naar dezelfde speelster. Er hoefde geen troostronde gespeeld te worden, want er waren nog maar vier mensen die geen prijs hadden en die mochten, na loting, iets uitzoeken van de prijzentafel. Het was een zeer geslaagde middag. Donderdag 30 september starten we met de 2e periode van 5 middagen kaarten voor de competitie.

Vorig artikelCognitieve Fitness in Andijk – Train je lijf én je brein!
Volgend artikelRoeiclinic gemeenschapsveiling