Woensdag 17 augustus gaan we met de bus naar de Floriade, georganiseerd door de Zonnebloem. De bus haalt ons op bij de Gerardus Majellakerk Onderdijk, de Werenfriduskerk Wervershoof en de Jozefkerk Zwaagdijk-Oost. Dit is een unieke kans om deze fantastische proeftuin in Almere te bewonderen. Er zijn nog slechts enkele plaatsen over: aanmelden bij Margreet Vroegop, tel. 06-40793240.

Donderdag 21 juli kwamen 18 mensen naar het dorpshuis van Onderdijk, nieuwsgierig wat de Lunch Ludique (vrij vertaald Brood en Spelen) hen zou bieden. Dat de lunch prima in orde zou zijn, stond wel vast met zo’n topkok als Ron, maar dat ‘ludieke’? Al snel vertelde Els wat het inhield: Tussen het eten van de viergangenlunch door had ze drie opdrachten. Woordenslang maken, een rebus met plaatsnamen en een quiz door het pand van het dorpshuis. Elke groep ging enthousiast aan de slag en na afloop verdienden we allemaal de eeuwige roem…. Els en Ron, hartelijk bedankt voor jullie inzet. Het was een gezellige en zeer smakelijke middag.

Donderdag 28 juli vertrokken twee schuiten met 31 enthousiaste deelnemers voor een tocht door het prachtige natuurgebied “De Weelen”. Na een extra rondje achter ‘St. Nicolaas’ arriveerden we om 15.00 uur bij het prachtige achterterras van de “de Paus” in Lutjebroek. De koffie stond klaar en we konden kiezen uit heerlijke gebakjes. Na een tweede koppie gingen we weer terug richting Tolweg, waar we om 17.00 uur aankwamen. Iedereen had genoten. Schippers, hartelijk dank voor jullie inzet! Op onze site staan nog meer foto’s van de tocht: www.SWOZ.NL

Donderdag 11 augustus is er een gezellige, muzikale middag met Enrico en Brigit in SCC “de Schoof”. U wordt welkom geheten met koffie/thee en wat lekkers. Van het meezingen heeft u vast een droge keel, dus zal er een ‘gelaggie’ goed ingaan. De vrijwilligers van de Schoof komen langs met lekkere hapjes. Nog meer dorst? Dan is dat voor eigen rekening. Aanvang 14.00 uur. Kosten: €7,00 p.p. Tot ziens!

Fietsgroep Wervershoof/Onderdijk:
Vrijdag 22 juli.
Het weer was prachtig. Met z’n tienen fietsten we via het Egboetswater, Midwoud, Benningbroek en het tunneltje onder de A7 naar Wognum. Ook kwamen er vier liefhebbers per auto. Ons doel was het huisje van Oud aan de Grote Zomerdijk. Een ‘snokker’ museum waar we 5 jaar geleden ook al eens zijn geweest, maar wat was het weer leuk. Gastheer Jaap Meester en zijn vrouw Tineke zaten al klaar op het overdekt terras met de koffie met appeltaart. En Jaap, een ras West-Fries, had zijn voordrachtmap van Skroivendevort en wat muziek voor zijn West-Friese liedjes ook mee, dat het werd bar gezellig. Voor de rondleiding werd de groep in drieën gedeeld. Zo kon alles goed bekeken worden. Het woongedeelte was nog precies zoals de laatste bewoner Cees Oud het heeft verlaten. Vee herinneringen kwamen boven als we aan onze eigen opoe dachten. In de stal was een tentoonstelling waar o.a. ook een West-Fries kostuum te zien was. Verder was er ook een filmzaaltje waar West-Friesland ontroerend mooi werd getoond. Zeer voldaan namen we afscheid van Jaap en Tineke. Het was wel druk op de weg, maar gelukkig hebben we veel fietspaden, waar we ook dankbaar gebruik van maken. In Nibbixwoud was het melkerstijd, daar staken alle koeien van boer Schouten “vreedzaam” de weg over om te worden gemolken. Op vrijdag 5 augustus gaan we weer op pad, zelfde tijd/zelfde plek bij de kerk om 13.30 uur. Tot dan! Riet Kuin.

Vorig artikelBeachveld op de Westrand officieel geopend
Volgend artikelSenioren zomeractiviteiten 2022