9 mei: Hemelvaart. 17 mei: Bingo in Medemblik (Zonnebloem). 26 mei: autotoer (Zonnebloem). 29 mei: Aanschuifbuffet (De Schoof). 

Elke vrijdagochtend om 10 uur: Koffietijd (de Schoof).

Aanschuifbuffet: woensdag 24 april konden de ‘aanschuivers’ in de Schoof genieten van een menu met een oranje tintje: de tomatencrème-soep was oranjerood, in salades waren oranje mandarijntjes verwerkt en het toetje was een door Dineke gebakken cupcake met oranje topping. Het was weer overheerlijk. Alle lof voor de kookvrijwilligsters van de Schoof. Ook zin om aan te schuiven? Woensdag 29 mei bent u vanaf 17.00 uur van harte welkom. Er is plek voor 40 gasten. Kosten: €12,50. Graag van tevoren opgeven en betalen bij de Schoof, tel. 0228-581876. Tot ziens! 

Fietsgroep Wervershoof: De fietsgroep wil op 3 mei weer starten met de tweewekelijkse fietstochtjes. Waarheen is nog een verrassing. Ook zin om mee te fietsen? De groep vertrekt 3 mei om 13.30 uur vanaf de kerk van Wervershoof. Iedereen is van harte welkom. Alvast veel fietsplezier!

Fietsgroep Zwaagdijk-Oost: 12 april hadden we met 12 mensen weer een mooie fietstocht. We gingen richting Enkhuizen en zouden opsteken bij de Mastenbar. Toen we daar aan kwamen was het gesloten wegens de havenfeesten. Dus op naar het station, waar we ook mooi aanzaten. De volgende fietstocht is op vrijdag 10 mei. We vertrekken om 13.30 uur bij de kerk en gaan via Hoorn naar Berkhout en komen uiteindelijk in Wognum, waar we opsteken bij café Stam. Iedereen mag met ons mee fietsen, je hoeft geen lid van de KBO te zijn. Tot ziens, Nellie.

Klaverjassen, een uitstervend gezelschapsspel? Bij veel ouderenverenigingen staat ‘klaverjassen’ regelmatig op de agenda. De spelers hebben een gezellige middag en het spelen is goed voor de hersens, want je moet wel scherp blijven en opletten! Klaverjassen leerde je van je ouders, die een kaartersrondje hadden. In militaire dienst of op school werd er ook gespeeld: Amsterdams of Rotterdams, kraken en re-kraken. Jammer genoeg zijn er steeds minder klaverjassers, wat te merken is bij de soosmiddagen. Kun jij klaverjassen en heb je zin in een gezellige middag? Kom naar één van de middagen van de soos. Je hoeft geen KBO-lid te zijn.

De soos: Voor alle senioren/60±ers. Zwaagdijk-Oost: op de woensdagmiddagen is er soos/koersballen in de MFA. Zie de Schakel voor de data. Onderdijk: op de donderdagmiddagen is er competitieklaverjassen in het Dorpshuis. Zie Week in- Week uit. Wervershoof: elke donderdagmiddag soos in de Schoof. Zie de Binding en het jaarprogramma.

Soos KBO Wervershoof: Elke donderdag in de Schoof. Inloop om 13.00 uur, start om 13.30 uur. 2 mei: Prijsklaverjassen/Prijsrummicub, 16 mei: Competitieklaverjassen, 23 mei: BINGO en 30 mei: Competitieklaverjassen. Iedereen is van harte welkom!

Donderdag 25 april: Met 20 senioren/ 60+ers gingen we weer gezellig Klaverjassen. In de zaal was het net als buiten, lekker rustig. Er werd goed gestreden om de punten, maar er waren er weinig die goede kaarten kregen. Alleen Annie kreeg 3 keer goede kaarten, de rest kreeg niet veel. Ondertussen ging de koffie of thee met  ’n koekje en daarna de diverse drankjes met blokjes kaas en stukjes worst er wel in. Uitslag 3e ronde/2e periode Competitieklaverjassen: 1. Annie de Brabander met 5097 pnt., 2. Tinus Bank met 4698 pnt. en 3. Truus Reijn met 4673 pnt. Donderdag 2 mei staan de prijsjes weer klaar voor Prijsklaverjassen/Prijsrummicub. Iedere speler gaat naar huis met een prijsje!Tot dan!

Vorig artikelGerardus Majella School rent voor stichting Cliniclowns
Volgend artikelAlzheimer Café Wervershoof