Agenda: 14 dec: KBO Kerstviering Wervershoof. 15 dec: KBO Kerstviering Onderdijk. 15 dec: KBO Kerstviering Zwaagdijk-Oost. 20 dec: Kerstaanschuifbuffet de Schoof. Elke vrijdag: 10 uur koffietijd in de Schoof.

Website KBO Senioren WOZ: www.SWOZ.nl. Op onze website vindt u de nieuwste informatie en het laatste nieuws uit binnen- en buitenland. KBO= Krachtig, Betrokken, Ondernemend.

De soos: Voor alle senioren/60+ers. Zwaagdijk-Oost: op de woensdagmiddagen is er soos/koersballen in de MFA. Zie de Schakel voor de data. Onderdijk: op de donderdagmiddagen is er competitieklaverjassen in het Dorpshuis. Zie Week in-Week uit. Wervershoof: elke donderdagmiddag soos, klaverjassen en 1 x per maand bingo,  in de Schoof. Zie de Binding.

Nestor nr.10: Onze vrijwilligers van KBO Senioren WOZ hebben de laatste Nestor van 2023 bezorgd, met onze grote dank. In deze Nestor is ons Jaarprogramma 2024 bijgevoegd. De Nestor staat in het teken van het naderende Kerstfeest, met een welkomstwoord van de voorzitter van KBO Noord-Holland, Anton van Riel en een bijzonder kerstlied van Henk Schouten.

Ook werd de uitslag vermeld van het lezersonderzoek over de Nestor van enige tijd geleden. ‘Meest gewaardeerd worden de activiteiten van de lokale KBO verenigingen, provinciale activiteiten en informatie over de ledenservice’. Vanaf 2024 ontvangt u een dikkere Nestor met meer ruimte voor informatie, mooie en herkenbare verhalen, tips voor leuke activiteiten enzovoort.

Nestorflits: Op vrijdag 24 november heeft omroep Max in het tv-programma Max Meldpunt aandacht besteed aan het bedrijf “de Gildeslapen”, een bedrijf dat adverteert in de Nestor.

Max Meldpunt heeft geconstateerd dat klachten niet (goed) worden opgelost en heeft KBO Noord-Holland hierover geïnformeerd. KBO-NH heeft zelf gebeld naar het bedrijf, maar kreeg geen contact. Het Dagelijks Bestuur van KBO Noord-Holland vertrouwt het niet en heeft de behoefte om hun wantrouwen met u te delen!

Kerstvieringen KBO Senioren Zwaagdijk-Oost en Onderdijk : Vrijdag 15 december is er een gezellige Kerstviering van de KBO Onderdijk in het dorpshuis. Zie de Week-in-Week uit en de uitnodiging voor verdere informatie. Vrijdag 15 december heeft de KBO Zwaagdijk-Oost een Kerstmiddag in de MFA. Zie de Schakel en de uitnodiging voor verdere informatie.

Kerstviering KBO Senioren Wervershoof:
Donderdag 14 december organiseert de KBO een feestelijke middag in de Schoof. Inloop vanaf 14.30 uur en start om 15.00 uur. Met een kopje koffie/thee gaan we samen gezellig kletsen en luisteren naar het kerstverhaal. Er is deze keer geen optreden van een muziekgroep, maar we hopen dat er aanwezigen zijn die een gedicht of verhaal willen voorlezen. Rond 17.30 uur staat er een heerlijk kerstdiner, verzorgd door de kookvrijwilligers van de Schoof. Inmiddels zijn er 50 liefhebbers en is ook deze herberg vol!

Soos Wervershoof:
Elke donderdag in de Schoof. Inloop om 13.00 uur, start 13.30 uur. 7 dec. Sint Prijsklaverjassen /Prijsrummicub, 14 dec. Kerstmiddag en 21 dec. Kerstbingo. Sinterklaas heeft enkele Pieten opdracht gegeven om de prijsjes voor het Prijsklaverjassen en Prijsrummicub gezellig in te pakken. En nu maar hopen dat de Grapjes Piet geen rare fratsen uithaalt! Donderdag 30 november werd er voor de Competitie gespeeld aan vijf tafels en een stilzitter. Het was weer een mooie kaartmiddag, met pieken en dalen. Aan het eind van de middag was dit de uitslag van de laatste ronde Competitie Klaverjassen van 2023.

Uitslag 5e ronde/3e periode:
1. Marga Korver met 5290 pnt., 2. Claasje Meijer met 5204 pnt. en 3. Corrie Dudink met 5041 pnt. Eindstand 3e periode Comp.Klaverjassen van 5 okt. t/m 30 nov.2023: 1. Peter Steltenpool (24789), 2. Marga Korver (23572), 3. Anneke Imming (23140), 4. Tinus Bank (22954), 5. Truus Mol (22797), 6. Jan Aker (22759), 7. Truus Reijn (22738), 8. Gerard Hauwert (22609), 9. Carla Korver (22534) en 10. Corrie Dudink (22391).

Vorig artikelSint bij de Schelp
Volgend artikelSpeciaal kerstconcert in De Schoof