Seniorenbond Hoogkarspel (KBO) organiseert op vrijdag 25 november een themamiddag: “Mijn Positieve Gezondheid”.

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Mevr. Tecla Vorstenburg, ambassadeur van KBO-PCOB en mevr. Marga Sijm, ouderenadviseur van de gemeente Drechterland vertellen vol enthousiasme en beantwoorden al uw vragen. De middag is in het Streekpunt, Streekweg 220, 1616 AN Hoogkarspel. Zaal open vanaf 13.30 uur en start om 14.00 uur. Zowel leden KBO als niet-leden zijn van harte welkom. Toegang gratis.

Senioren WOZ (KBO) organiseert in elke kern de zg. ‘soos’. Ook niet-leden zijn van harte welkom. In Zwaagdijk-O is dat op woensdag in het dorpshuis. Meer informatie kunt u vinden in De Schakel. Onderdijk heeft op donderdag de soos in het dorpshuis. In de Week in – Week uit staat verdere informatie. In Wervershoof is De Schoof op donderdag de soosruimte voor kienen, klaverjassen, kletsen. In de Binding staat het programma. Ook kunt u altijd dit alles en nog veel meer terugvinden op de website: www.SWOZ.nl. De website heeft tevens links naar landelijke en regionale dagbladen en de TV-gids.
KBO = Krachtig, Betrokken, Ondernemend!

Koffie-uurtje: Het wekelijkse koffie-uurtje om 10 uur op vrijdag in de Schoof wordt goed bezocht. Afgelopen keer was Max onze gastheer. ‘Koffieleut’ Klaas vertelde een boeiend verhaal uit een ver verleden. De andere ‘koffieleuten’ hingen aan zijn lippen. Kom ook gezellig koffiedrinken op vrijdagochtend. De koffie/thee is voor rekening van de Schoof, wie wil kan een vrijwillige bijdrage doen in de pot. Tot vrijdag!

Soos Wervershoof: Uitslag 5e ronde, 3e periode Competitieklaverjassen op 17 november 2022: 1. Klaas Meilink met 5987 punten, 2. Peter Steltenpool met 5354 punten en 3. Jan Aker met 5248 punten. Het was een goed bezochte middag, maar we kwamen eigenlijk een persoon te kort. Niet getreurd, bij de biljarters is wel iemand die wil kaarten. Klaas is altijd bereid om in te vallen. En dat hij kan kaarten is maar weer eens bewezen, meer dan 600 punten méér dan nummer twee. We maken een volgende keer graag weer gebruik van Klaas! Donderdag 24 november komen de BINGO-bordjes uit de kast. De prijsjes zullen vast weer leuk/lekker zijn. Donderdag 1 december is het Prijsklaverjassen en Prijsrummicub. Deze keer zijn de prijsjes door een ijverige Piet ingepakt. Donderdag 8 december is het Competitieklaverjassen. Tot ziens!

Vorig artikelWest-Friesland Beweegt
Volgend artikelBas Nijhuis bij VVW