In 2006 startte Monique Vertelman-Klabbers haar beautysalon in de slaapkamer van haar ouderlijk huis. Na een uitstap van jaren naar Wervershoof is ze sinds het voorjaar weer terug op het honk. Aan de Onderdijk 137. Als schoonheidsspecialiste, pedicure, maar ook met aanbod van permanente make-up en huidtherapie.

De combinatie van schoonheidsspecialist en pedicure zie je niet vaak. Monique noemt het ideaal. “Als je zowel een gezichts- als een pedicurebehandeling boekt, gun je jezelf echt een paar uur voor jezelf. Je knapt er – letterlijk- aan alle kanten van op.”
Die combinatie bezorgde Monique al snel een vaste klantenkring. Ze zit ‘nokkievol’. Toch blijft het belangrijk om zichtbaar te zijn. Want binnen haar salon biedt Monique nog meer en er staat voor de toekomst een uitbreiding op stapel.

Geen opening door lockdown
De afgelopen negen jaar woonde en werkte Monique aan de Molmhoek in Wervershoof. Een woningruil met haar ouders, maakte de terugkeer naar Onderdijk mogelijk. Het pand leende zich uitstekend als woonhuis én salon. Groter dan waar ze vandaan kwam. Heel welkom met inmiddels drie kinderen van 6, 3 en 1 jaar. Na een grondige verbouwing zou ze de deuren van haar salon openen op 16 maart. Een datum die bij veel medelanders in het geheugen gegrift staat als start van de intelligente lockdown. Geen opening dus voor Monique. Het betekende meer tijd voor verhuizing en haar gezin. Gelukkig ging het werk voor haar man met zijn eigen metselbedrijf gewoon door.

In de rij
11 mei werd de langverwachte openingsdatum. Monique verwachtte een langzame start, maar het liep anders. “De mensen stonden in de rij! Het was echt hartverwarmend. En kennelijk hadden veel klanten me gemist. De meesten komen elke zes weken terug en waren nu al maanden niet geweest. Wat een fijne start.”

Richtlijnen
Monique houdt zich strikt aan de richtlijnen. Ze werkt met mondkapje op en volgt de strenge protocollen rond de hygiëne. “Dat laatste deed ik al, logisch in mijn vak. Nu ben ik er extra alert op. Vond het in het begin best spannend, ik zit toch ‘in’ de mensen. Maar het gaat prima.”

Op gezonde voet
Vanuit haar opleiding weet Monique ook medische problemen met gezicht en voeten aan te pakken, maar ze koos voor de gezonde voet. “Ook gezonde voeten hebben aandacht nodig. Denk aan ingegroeide nagels en eeltvorming. Daar hebben veel mensen last van. Maar ook nagels lakken behoort tot de mogelijkheden. Mensen met reumatische en diabetische voeten gaan naar een medisch pedicure.”

Permanente make-up
Zo onderscheidt Monique zich van anderen. Tegelijkertijd haalt zij steeds meer externe kennis in huis om een breder aanbod te hebben. “Ik werk zelf drie dagen en vond het zonde dat mijn salon die andere dagen niet wordt benut. Daarom komt Diana Entius op maandag naar de salon om permanente make-up te verzorgen. Zij werkt op diverse locaties en één dag in de week bij mij.

Huidtherapie
Per oktober komt er ook een huidtherapeute bij. Ik ben ook gericht op huidverbetering, maar waar mijn behandeling stopt, gaat zij verder. Denk aan laserbehandelingen, peelings, definitief ontharen, huidverbetering en camouflagetherapie. Waar ik alles met mijn handen doe, gaat zij verder met apparaten. Een mooie aanvulling.”

Zo wordt Salon Monique steeds meer een all round schoonheidssalon. En dat ‘gewoon’ in Onderdijk.

www.salonmonique.nl