De hele mooie openingsdag van tv De Kaag op het sportpark De Westrand kreeg woensdag de 8e juli een officieel vervolg. De bestuurders van handbal vereniging VVW, voetbalvereniging VVW, tennisvereniging De Kaag en Stichting De Westrand waren bijeengekomen om de samenwerking ook officieel vast te stellen.

Na een kopje koffie en een klein gebakje ging iedereen zitten en begon de avond met een voorstelronde: wie ben ik en wat doe ik voor welke vereniging. De meeste mensen ken je wel maar dan weet je nog niet wat die precies doet.

Daarna vertelde Gidus van de Swaluw nog eens kort wat er allemaal is gebeurt de laatste jaren. Met veel mensen en veel inspanning. Niet alles ging van een leien dakje maar uiteindelijk kan iedereen tevreden kijken naar een uniek sportpark. Veel verenigingen kunnen daar jaloers op zijn.

Het realiseren van een mooie kantine en prachtige sportvelden is niet het doel stelde hij. Het doel ligt in de toekomst. Zorgdragen voor sportmogelijkheden voor jong en oud tot in lengte van jaren, door gezonde verenigingen. Dus niet rustig achterover leunen. Het eigenlijke werk begint nu!

Namens tv De Kaag sprak Bart Schuffel enkele woorden van dank en bewondering uit aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt. Hij deelde aan enkele bestuurders een ‘enveloppe zonder inhoud’ uit, zoals hij dat noemde. René Dol kreeg vier tennisballen. In de juiste volgorde gelegd stond er ‘dank’ te lezen op de ballen.

Daarna werden onder leiding van notaris Kees van Duin de nieuwe statuten ondertekend. Gevolgd door de ondertekening van zogenaamde Gebruikersovereenkomsten. Telkens door afgevaardigden van een van de verenigingen met de stichting.

Staten en gebruiksovereenkomsten waren vakkundig opgesteld door de secretaris van tv De Kaag, Hans van der Horst. Uiteraard werd Hans daarvoor bedankt.

Daarna ging iedereen naar buiten en werden er meerdere foto’s gemaakt door Dirk Haakman. Alle bestuurders samen, en per vereniging nog eens apart.

De avond werd afgesloten met ’n drankje, wat allemaal plaatsvond in een gezellige sfeer.