Afgelopen zaterdag 13 mei stroomden zo’n 450 bezoekers binnen in onze Werenfriduskerk. Vanaf 19 uur kwamen opgewekt en wel, vele fans van Jos Kolenberg en Niels v d Gulik en vele belangstellenden uit Wervershoof en omstreken, verwelkomd door onze 15 gastvrouwen en heren met koffie en thee, indien daar behoefte aan was.

Om 20.15 uur begon het concert met vooraf een woord van welkom door Kees, namens de restauratiecommissie. Daarop startte Niels met een act vanaf de preekstoel gevolgd door het nummer “ Blackbird”, subtiel begeleid door Jos. Het werd het begin van een wervelende show waardoor het publiek regelmatig ging staan en mee swingde. Ja natuurlijk was het gesproken woord niet altijd goed verstaanbaar! Onze kerk is nou eenmaal verrijkt met een lekkere galm, welke de geluidsman ook nu niet kon wegkrijgen. En sommigen vonden het geluid stevig aan de maat, maar de beelden van de Heiligen in onze kerk verbouwereerden er niet van.. St.Werenfridus leek zelfs wel een knipoog te geven op z’n tijd. De gevoelige nummers zoals het gitaarspel bij “ Brothers in Arms” en de solo’s van de zangeres brachten een mooi evenwicht in het geheel en het arrangement op het kerkorgel met het toepasselijke nummer “ God only nows” door de toetsenist van de band werd prachtig naar voren gebracht.
De restauratiecommissie ging nog ouderwets met de klinkbuul door de kerk, voor de laatste financiële gaatjes van het eerste gedeelte van het dak. Dit leverde wel ruim 700 euro op! Het totale resultaat van deze avond is nog niet duidelijk, maar dat wordt nog bekend gemaakt. Een groot compliment voor alle bezoekers zoals er met ons kerkgebouw is omgegaan. Na afloop konden de liefhebbers naar Het Café voor een borrel om lekker bij te praten. Toen koster Simon Ruiter (de groenteboer) s’nachts om 2.00 uur de kerk afsloot nadat de laatste podiumdelen opgeruimd waren, leek het net of er niets gebeurd was in onze grote kerk, de Werenfridus.

Heel veel dank aan onze vrijwilligers die iedereen attent van een drankje voorzag. Voor alle begeleiding en het opruimen. Teveel namen om op te noemen al verdient Natalie een groot compliment met de organisatie samen met de medewerkers. En koster Simon voor alle inzet en de sponsors van koffie en ijsklontjes.. En dan de Band van Niels en Jos voor hun geweldige optreden, Erica Nannings van het management, Rheino’s voor de kaartverkoop, DML-sound, Joost de geluidsman, en natuurlijk de parochieraad van onze Werenfriduskerk voor de openstelling van ons mooie kerkgebouw. Het was uniek!!

De restauratiecommissie

Vorig artikelAvondvierdaagse Wervershoof van 5 t/m 9 juni
Volgend artikelBedrijven- en familietoernooi 2023 was weer genieten!