Zaterdag 25 mei was het zover: een van de sportzalen van de Dars werd omgebouwd tot theaterzaal en oudleden van fanfare en drumband Sint Caecilia konden hun wekenlange voorbereiding omzetten in een optreden met een grote groep muzikanten.

De fanfare introduceerde het geheel met Queen’s park melody, een stuk wat lekker in het gehoor ligt. Hierna werden de oudleden naar voren geroepen en konden ze plaatsnemen tussen de huidige leden. Slagwerkgroep en Orkest speelden afwisselend populaire werken zoals Boom boom boom boom en A moment for Morricone. Het geheel werd in West-Friese stijl aan elkaar gepraat door Kees Botman. Oud-dirigenten Aad Kloos en Michiel Drijver mochten ieder een zelfgekozen muziekstuk uit het verleden dirigeren. Omdat alle drie de orkestleiders een eigen stijl van dirigeren hebben was het voor de fanfare een uitdaging om ritmisch goed te blijven musiceren.

Ook werden er decoraties opgespeld voor 25 en 40 jaar lidmaatschap van muziekverenigingen. Op de foto staan Peter Hauwert, Monique Kuin en de broers Nico, Dick en Richard Koomen. Deze laatste jubilaris sloot de avond af met de woorden: “een voorzitter wil ook wel eens nazitten”. Kortom een gezellige avond waar Sint Caecilia met plezier op terugkijkt. Voor in de agenda: Promsconcert 100 jaar St. Caecilia op 12 oktober 2019, het afsluitende concert van onze jubilerende muziekvereniging.