Onze regio werkt aan het opwekken van (meer) duurzame energie. Dat roept vragen op als: hoe passen we wind- en zonne-energie in het landschap in? Hoe groot mag een windmolen op een bedrijfserf zijn? Wat is een goede plek voor veel zonnepanelen? En hoe zorgen we ervoor dat inwoners voordeel hebben van deze ontwikkeling? Het ‘Beleidskader wind- en zonne-energie Westfriesland’ geeft antwoord op die vragen.

Gemeente Medemblik heeft deze spelregels met de andere Westfriese gemeenten opgesteld. Vanaf 2 februari kunt u het beleidskader inzien op het gemeentehuis in Wognum (Dick Ketlaan 21, receptie Noord). Daarnaast is hij online te raadplegen via www.duurzaammedemblik.nl. U kunt tot 16 maart reageren op het stuk door te mailen naar duurzaam@medemblik.nl.

Hoe verder?
De zeven Westfriese gemeenten verzamelen de reacties en suggesties van inwoners. Die belanden in een regionale reactienota. Deze reactienota wordt gedeeld met de gemeentelijke colleges. Zij besluiten of en hoe de Westfriese kaders worden aangepast. Het laatste woord is aan de zeven gemeenteraden.

Vorig artikelConcerten Medemalaca Vocali
Volgend artikelPlatenbeurs Wervershoof