Wervershoof – De één kwam in een nog mooiere pyjama dan de ander, wat hebben de kinderen genoten tijdens het Nationale Voorleesontbijt! Alle kinderen van peuterspeelgroep Pippeloentje in Wervershoof kwamen op 24 januari in hun pyjama naar de opvang, waar een lekker én gezond ontbijt voor ze klaar stond. Tijdens het ontbijt werden de kinderen voorgelezen uit het prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt!’

Geboeid luisterden ze met z’n allen naar een opa en oma die voorlazen uit het boek van Britta Teckentrup. Een aantal kinderen had ook een tijgerknuffel meegenomen van huis. De hele ochtend stond in het teken van lezen, en toen ze weer naar huis gingen kregen ze allemaal een ballon mee. Want dat is hoe de tijger wakker wordt gemaakt in het verhaal.

Op alle locaties van Kinderopvang Berend Botje wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen (van 24 januari tot en met 3 februari) nóg meer aandacht besteed aan (voor)lezen dan de rest van het jaar, waarbij het voorleesontbijt één van de hoogtepunten is.

De kinderen van peuterspeelgroep Pippeloentje zijn net begonnen met het thema ‘Wij bouwen een huis’. Uiteraard worden er ook een aantal boeken over dit thema voorgelezen. De kinderen gaan helemaal mee in de verhalen en lopen het liefst de hele dag met een helm op, een hesjes aan en klusmaterialen in hun handen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze peuterspeelgroep of andere opvangmogelijkheden? Neem dan contact met Berend Botje via peuterspeelgroep@berendbotje.nl of via 088-2337000.

Vorig artikelVul jij februari goed in?
Volgend artikelEgmondloop Reumafonds