Geef ik aandacht aan dingen die mis zijn gegaan of aan dingen die goed zijn gegaan. Aan jou de keuze.

In mijn praktijk werk ik vanuit de oplossings gerichte aanpak. Oplossingsgericht werken en denken is een krachtige, praktische en in de praktijk bewezen aanpak voor positieve verandering bij mensen (teams en organisaties).

In plaats van te zoeken naar oorzaken van problemen en blijven hangen in de feiten, vraagt de oplossingsgerichte benadering om te kijken naar wat er in de plaats van het probleem moet komen: jouw gewenste doel. De oplossingsgerichte benadering maakt gebruik van problemen als een besef van én behoefte aan verandering. Dit geeft juist inzichten hoe je een probleem kunt aanpakken. Wat kun je zélf doen om je probleem op te lossen en jouw doel te bereiken? Zo wordt je zelf eigenaar van het proces. Met bij de start het te bereiken doel al zo duidelijk mogelijk voor ogen.

Zo kijkend leer je dat situaties niet altijd even gemakkelijk zijn en dat iets ook mag mislukken. Dat er altijd dingen goed zijn gegaan en dat je leert van alles wat je doet. Zo wordt een probleem een leermoment…

Gertie Kersten geeft individuele begeleiding en coaching aan volwassenen, tieners en kinderen. Haar praktijk, Helenderwijs, is gevestigd op de Hoek 13, in Wervershoof. Haar aanpak is oplossings gericht, de cliënt volgend in het proces. Allerlei therapieën worden ingezet, passend bij de hulpvraag. Veel Ziektekostenverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk!

Kijk voor meer informatie op de site: www.helenderwijs.nu, stuur een mail naar gertie@helenderwijs.nu of bel: 0644526521