Afgelopen weekeinde was het groot feest in De Schoof. De 25e Skriemer van Stichting Oud Wervershoof werd gepresenteerd en veel artiesten werkten daar aan mee. Als eerste Theo en Els Spigt die de eer te beurt viel het eerste exemplaar te mogen ontvangen. Ze hebben dat verdiend door vaak hun medewerking te geven aan de avond en aan de Skriemers maar ook voor alles wat ze hebben gedaan met hun muziek.

Optredens door een groot deel van Nederland, vaak voor bejaarden en in ziekenhuizen. Na de overhandiging zongen zij enkele liedjes waarvoor zij  een kist mee hadden gebracht waarin tekeningen van Jan Pannekeet zaten, die behoorden bij de liedjes die zij zongen.

Sjaak Steltenpool had een tekst geschreven op de melodie van ‘Over 25 jaar’; begeleid door de fanfare zong de hele zaal mee. KaaBee trad op met een lied, waarin hij een tekst had geschreven, die een relatie had met de Coöperatie. Fok Berkhout vertelde over zijn bezoek aan Willem Kok in Australië. In de vorige Skriemer was een verhaal over hem te lezen. Hij had aan die reis een didgeridoo overgehouden en daar speelde hij op. Een apart geluid! Het was zeker zo apart als het lied dat werd gedraaid vanaf een cd met een lied waarbij Willem Kok werd begeleid door het geluid van een Harley Davidson! Nadat Margriet de redactieleden Ank, Tiny en Gidus, inclusief de afwezige Gerard, had gecomplimenteerd met het nieuwe boek kwam Ad Swart het toneel op.

Els en Theo Spigt

De winnaar van eerste soundmix show was begin jaren zestig als Amsterdammertje gastvrij opgevangen bij de familie Cees van den Berg. Als dank daarvoor trad hij belangeloos op en kon iedereen genieten van Roy Orbison, Conny Francis en andere oude toppers. Een prachtavond, die weer vlekkeloos werd gepresenteerd door Peter Swart. De fotografie was in handen van Dick Haakman en zoals voorgaande jaren heeft Willem van Leeuwen alles weer op film vastgelegd voor het nageslacht. Iedereen nogmaals bedankt!

Zaterdag- en zondagmiddag werd onze eerste expositie in De Schoof gehouden. Heel veel foto’s die een beeld lieten zien van hoe ons dorp in de loop der jaren is veranderd. De expositie commissie heeft er veel werk aan gehad maar de reactie van bijna tweehonderd bezoekers vertelden dat het niet voor niets is geweest.

Zoveel leuke reacties en mooie verhalen kwamen er los. Waarschijnlijk wordt de expositie herhaald aan het einde van de winter zodat nog meer mensen ervan kunnen genieten.

Iedereen die heeft meegewerkt, een groot compliment!

Namens Oud Wervershoof, Gidus van de Swaluw