Wervershoof – Vrijdag 24 mei hebben leerlingen van groep 7 van de Schelp en de Werenfridus het VVN Verkeersexamen afgelegd. Een totaal van 53 basisschoolleerlingen legden het parcours van 4 km af. In april hebben de kinderen het theorie examen al met succes afgerond. Nu mochten zij het geleerde in de praktijk brengen.

Verkeersexamen Tijdens het verkeersexamen fietsten de kinderen van de Werenfridus en de Schelp een rondje door Wervershoof en werden zij geconfronteerd met diverse verkeerssituaties. In het dorp waren verschillende controleposten met hulpouders. Zij keken kritisch of de leerlingen zich netjes aan de verkeersregels hielden en zich veilig in het verkeer konden redden. Het is namelijk heel belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd leren hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Op 4 april hebben de kinderen het landelijk theoretisch verkeersexamen allemaal al met succes afgerond.

Geslaagd! Uiteindelijk zijn alle 53 leerlingen geslaagd voor zowel het theoretisch als het praktische verkeersexamen. Gefeliciteerd! Natuurlijk werd dit beloond met een traktatie en een officieel diploma van VVN.

Vorig artikelSenioren (KBO) Wervershoof, Onderdijk en Zwaagdijk
Volgend artikelOpen Dag bij Verdonk Broccoli