Vrijdagmiddag 15 april werd op de thuisbaan van Jeu de Boule vereniging de Westrandboulers het traditionele Paastoernooi gehouden. Op een zonovergoten middag streden 24 leden om de felbegeerde paasprijzen.

Er werd gestreden met viertallen (twee tegen twee) zodat zes banen bezet waren. In drie ronden werd er bepaald wie de winnaar van deze middag zou worden. Iedere winstpartij leverde 1 punt op. De eerste twee ronden telden nog mee voor de vrijdagcompetitie en na drie ronden dus de algehele winnaar. Een partij gaat tot 13 punten en aan het einde van de partij tellen ook de plus of min punten. Dus als een partij eindigt in 13-6 zijn er voor de winnaar 7 plus punten en voor de verliezer 7 min punten. Na drie spannende ronden eindigde Diana Linders op een welverdiende eerste plaats met 3 partijpunten en 20 pluspunten.

Ook Klaas Knijn en Jos Kieftenburg wonnen beide drie partijen maar hadden 16 pluspunten, wat betekende dat zij in een barrage moesten uitmaken wie tweede en derde zouden worden. Klaas gooide de bal dichter bij de but (het balletje waar een partij mee begint) dan Jos en werd hiermee verdienstelijke tweede. Ook was er een poedelprijs te verdienen, deze ging naar Annie Wissink. De prijsuitreiking door voorzitter Koos Botman werd in de kantine gehouden onder het genot van een drankje en een hapje en het was nog lang heel gezellig.

Ook is er de mogelijkheid om op de baan van de Westrandboulers een wedstrijd te houden. Hier wordt regelmatig gebruik van gemaakt. Te denken valt aan een familie of bedrijfstoernooi. Begeleiding en uitleg wordt gegeven door leden van de vereniging. Indien gewenst kan contact worden opgenomen met de voorzitter Koos Botman (0640875067).

Met vriendelijke groet, Jeu de Boule vereniging “de Westrandboulers”

Vorig artikelEindelijk weer een muzikale wandeling in Zwaagdijk-Oost
Volgend artikelNieuws van de Dorpsraad