De Dorpsraad is op bezoek geweest bij de bibliotheek in ons mooie dorp! In de kelder van de Schoof werden wij aangenaam verrast door de kleurrijke opstelling van heel veel verrijdbare kasten met boeken voor jong en oud. Wervershovers lezen graag.

Het is fantastisch hoe de West-Friese bibliotheken daarop inspelen met het aanbod in de Schoof. Ook is het mogelijk om via internet heel veel te bestellen. Daar wordt ook veel gebruik van gemaakt. Boeken, e-books, luisterboeken, diverse soorten spelletjes als DS, Wii etc., tijdschriften kunnen geleend worden. Er zijn verschillende soorten abonnementen. Iedere woensdag middag wordt er voorgelezen voor de kleine kinderen.

Een echte aanrader, want lezen is zo belangrijk voor het ontwikkelen van taalvaardigheid en het stimuleren van hun fantasie. Het is ook mogelijk om van internet gebruik te maken. Ook de App van de bibliotheek is super handig; om te zien wat je thuis hebt, wat je wilt reserveren en verlengen. Tot slot is printen en kopiëren tot tien kopieën gratis. Een extra service van de bibliotheek

Op www.westfriesebibliotheken.nl staat veel informatie over de activiteiten, de soorten abonnementen, het digitale lab voor jong en oud.
De bibliotheek van Wervershoof is open op maandag, woensdag en vrijdag middag van 13.30 tot 17.30 uur.
Het was een heel leerzaam en gezellig bezoek. We hebben veel informatie gekregen en een beter beeld gekregen van de bieb in ons dorp.

Het is zeer de moeite waard om eens binnen te lopen, te snuffelen en vanzelf lid te worden. Tot 18 jaar is het gratis om lid te worden!
Tot slot verzorgt de bibliotheek zelf ook nog cursussen en workshops, voor meer informatie over wat zij te bieden hebben kun je altijd contact met ze opnemen!

Vorig artikelPaastoernooi Westrandboulers
Volgend artikel4 mei gedicht door Mieke de Beer-Koomen