Op zondag 23 juni speelt Tjeerd van der Ploeg het tweede orgelconcert van dit seizoen in de Sint Werenfriduskerk te Wervershoof, aanvang 14.30 uur.

Het orgel heeft een overwegend (Frans-)romantisch klankkarakter. Op het programma staan dan ook vooral orgelwerken van Franse 19e eeuwse componisten: Büsser, Bonnet, Dubois, Panel en Vierne. Het concert wordt afgesloten met een improvisatie.

Tjeerd van der Ploeg (1958) is sinds 2002 werkzaam als organist en dirigent aan de St. Christoforuskerk te Schagen. Zijn concertrepertoire omvat vrijwel de gehele breedte van de orgelliteratuur. Hij maakte vele CD-opnamen met onder andere werken van Herbert Howells, Charles Tournemire en J.S. Bach. Wegens zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur werd hem de Zilveren Medaille van de Société Académique ‘Arts, Sciences et Lettres’ te Parijs toegekend. Tjeerd van der Ploeg studeerde hoofdvak orgel in Leeuwarden bij Piet Post en Jan Jongepier en in Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen aan het Sweelinck Conservatorium, waar hij in 1985 het einddiploma solospel voor orgel behaalde.   Tevens behaalde hij diploma’s koordirectie, kerkmuziek en een aantekening voor improvisatie. Als publicist schreef hij diverse artikelen onder  andere over oude Spaanse componisten waaronder Pablo Bruna en Francisco Correa de Arauxo en over Engelse en Franse orgelmuziek. Tjeerd van der Ploeg concerteerde in diverse Europese landen en in de VS. Tijdens de zondagmiddagconcerten in de St. Christoforuskerk in Schagen brengt hij  een groot deel van de romantische orgelliteratuur tot klinken waaronder muziek van Reger. Karg-Elert, Schmidt, Franck, Widor, Vierne Dupré en natuurlijk het Engels romantische repertoire. Naast zijn werkzaamheden als organist is hij actief als gregorianist.

www.nicholsonschagen.nl

Het concert begint om 14.30 uur en de toegang bedraagt € 5,-.