Plantenkwekerij Gitzels opent de deuren van het nieuwe adres aan de Nieuwe Dijk in Wervershoof. Tussen 13.00 en 17.00 is het hele bedrijf te bezichtigen. Onze collega’s vertellen je graag over het reilen en zeilen binnen de afdelingen van een modern glastuinbouwbedrijf.

Daarnaast zijn ook stands aanwezig van diverse bedrijven waar we mee samenweken, en er zijn tal van technische innovaties te bewonderen. Er vliegt zelfs een drone door de kas. Leerzaam en leuk voor jong en oud!

De recent aangebouwde nieuwbouw is aanleiding en een mooie reden om aan de regio te laten zien wat er allemaal in ons bedrijf en de regio gebeurt, middels een open dag. Na een eerdere uitgestelde opening door corona kan de opening dit jaar wel doorgaan.

Overname en nieuwbouw
Mike Gitzels: ‘In 2020 is er een kas en nieuwe bedrijfsruimte à 2,7 hectare bijgebouwd om aan onze groeivraag en -wens te voldoen. In 2018 kregen we de mogelijkheid om een achterliggende gerberabedrijf over te nemen, daarna volgde in 2020 nog de overname van een naastliggende bloemenkwekerij. Op de eerste locatie is nu de nieuwbouw gerealiseerd. Hiermee is één groot vierkante kavel ontstaan, welke 15 hectare meet, waarvan inmiddels ruim 12 ha beglaasd is. Ook de kantooromgeving, nu nog vertrouwd gelegen aan Het Kerkeland, verhuist in de loop van het jaar naar de Nieuwe Dijk.

De locatie in Hem is in 2020 gesloopt, en met steun van het Europese Stimuleringsfonds (POP3) is een mooie herstructurering gerealiseerd. De gehele bedrijfsvoering bevindt zich nu op één locatie, wat de logistiek en vooral ook de energie-efficiëntie ten goede komt. Daarnaast zijn er op alle activiteiten – naast reguliere opkweek ook biologische teelt, R&D, Breeding Services – uitbreidingsmogelijkheden, zowel direct als ook op de langere termijn.’

Over Plantenkwekerij Gitzels
Geworteld in de Westfriese klei is Plantenkwekerij Gitzels een landelijke speler in het leveren van jonge koolplanten aan vollegrondsgroentetelers en opkweekdiensten voor zaad- en veredelingsbedrijven in Seed Valley. In de afgelopen 35 jaar heeft het bedrijf zich ontwikkeld van een kleine, veelzijdige plantenkweker tot één van de markleiders van Nederland voor de levering van koolplanten. Vandaag de dag teelt de kwekerij jaarlijks 160 miljoen van deze jonge planten, waarmee het bedrijf een marktaandeel bezit van circa 80% regionaal en 40% landelijk. Naast de opkweek van koolgewassen, levert Plantenkwekerij Gitzels diverse diensten voor zaad- en veredelingsbedrijven. Gelegen in het centrum van de Seed Valley is deze tak van het bedrijf de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke activiteit.

Eens zien hoe het allemaal werkt bij Plantenkwekerij Gitzels? Wij verwelkomen je graag op zaterdag 11 februari 2023 tussen 13.00 – 17.00 aan het nieuwe adres: Nieuwe Dijk 32 A. Tot dan!

Vorig artikelToneelvereniging WIK
Volgend artikelBiljarten om de Jan Buis bokaal