Onder toezicht van een klein gezelschap, i.v.m. de nu geldende regels, is op tweede Pinksterdag (1 juni), het informatiebord in De Hoek onthuld.

Dit bord stond symbool voor alle tien informatieborden met foto’s en informatie over Wervershoof in vroeger tijden, die verspreid door het dorp zijn geplaatst. De onthullingshandeling werd verricht door Meriam Groot. Zij was degene die het idee van de informatieborden inbracht, na een oproep van de Gemeenschapsveiling om bestemming te geven aan het grote geldbedrag dat door Stichting ‘200 jaar Wervershoof’ aan de Gemeenschapsveiling was geschonken. De Gemeenschapsveiling benaderde de Stichting Oud Wervershoof om gestalte te geven aan dit plan.

Voorwaarde voor de bestemming was, dat de gehele gemeenschap er van moest kunnen profiteren. Aan de vele positieve reacties en grote belangstelling van jong en oud bij de borden met QR-code kunnen we wel concluderen dat deze bestemming zeker aan die voorwaarde heeft voldaan.

Naast de Stichting ‘200 jaar Wervershoof’ en de Gemeenschapsveiling, is dit bijzondere project mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Staalpartners en drukkerij De Letter. Nadat Meriam een bloemetje had ontvangen, bedankte Gidus van de Swaluw de sponsors en ook de uitvoerders van het project, Willem van Leeuwen, Tiny Berkhout en Ank Schuitemaker. Deze laatsten werden ook namens de Gemeenschapsveiling door Ben Droog bedankt met een presentje.

De formulieren van de puzzeltocht mogen nog tot 11 juli worden ingeleverd. Extra formulieren kunnen opgehaald worden bij bakker Swart, die tevens enkele taarten voor de winnaars beschikbaar heeft gesteld.

Vorig artikelNieuws vanuit de Schoof
Volgend artikelFitness in de tent!