…en dan is het zover. Vrijdag 1 maart houden we onze 64e gemeenschapsveiling; alle voorbereidingen zijn getroffen. Thuis heb je al een blik kunnen werpen in de catalogus die dit jaar is gevuld met 680 kavels.

Voor de ‘leken’ onder ons nog even alles op een rij: de afslagers Peter Swart en Richard de Beer, proberen ieder op hun eigen, vaak ludieke wijze koopjes aan de man/vrouw te brengen. Degene die het hoogste bod uitbrengt is eigenaar en betaalt het laatst geboden bedrag. Notaris Rinske Mantel is de hele avond – zonder hier kosten voor in rekening te brengen – aanwezig om erop toe te zien dat het veilen rechtmatig verloopt. Het artikel dat je tijdens de veilingavond koopt kan dezelfde avond mee naar huis genomen worden. Betalen komt later; je ontvangt binnen een maand van ons een nota.

Iedereen, vanaf de leeftijd van 18 jaar, is van harte welkom! Je bent absoluut niet verplicht iets te kopen, alhoewel wij ervan overtuigd zijn dat je de verleiding niet zult kunnen weerstaan om mee te gaan bieden, al is het maar voor de sport.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de vele verenigingen en instellingen die ons dorp rijk is. Dat betekent dus dat alle kopers hier ook een steentje aan bijdragen. En… een prettige bijkomstigheid: onze gemeenschapsveiling is aangemerkt als ANBI stichting. Dit houdt in dat onder bepaalde voorwaarden giften aftrekbaar zijn voor de belasting.

Een kleine greep uit de vele koopjes dit jaar: samen met je vriendinnen een gezellig middagje bruidsjurken passen bij Funny Brides, een dag voor de klas op basisschool De Schelp, een rondgang langs 4 á 5 boerderijen in Wervershoof (Haai Boerderaai), een middag varen door de Amsterdamse grachten, even terug in de tijd van The Beatles met Bas, een dagje snoeken met Nick, een kinderfeestje met de brandweer of gewoon een lekkere slagroomtaart (op afroep). Het kan allemaal als je ook mee komt bieden.

We hebben er weer zin in en we zijn er klaar voor! We hopen jou ook te zien op vrijdag a.s. in Café Restaurant ’t Fortuin. We starten om 19.00 u; ben je vóór 20.00 u aanwezig dan is de koffie, met iets lekkers erbij, gratis.

Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Kijk dan zaterdagmorgen op www.gemeenschapsveilingwervershoof.nl. Tot ziens!

Bestuur Stichting Gemeenschapsveiling Wervershoof.