Het concept Rock in de Kerk! stopt. Nog één keer worden alle registers open getrokken om letterlijk en figuurlijk het dak er af te spelen van de St. Werenfriduskerk in Wervershoof.

Het rock minnend publiek zal niet alleen kunnen genieten van de mooiste rocknummers en rockballads uit de geschiedenis, maar ook zal een deel van de opbrengst ten gunste komen van de restauratie van deze imposante, niet te missen kerk. Zijn torens steken hoog boven de Wervershoofse bebouwing uit en bepaalt zo al sinds 1875 fier het dorpsbeeld.

Rock in de Kerk! reist al sinds 2018 door Noord-Holland, van de ene kerk naar de andere. Zo zagen zij de gewelven van de kerken in Middenbeemster, Enkhuizen, Schermerhorn, Berkhout, Spanbroek, Schagen, Schellinkhout, Ursem en zelfs Hellevoetsluis. Sommige kerken zelfs meerdere keren. Het publiek kreeg een zeer divers Engelstalig muziekprogramma via al zijn zintuigen toegediend. Dat van klein naar groter tot groots ging. Een combinatie van spirituele beleving van geweldige muziek dat bij ieder optreden tot de laatste druppel werd uitgewrongen. In al zijn eenvoud kant-en-klaar voor het voetlicht gebracht. Alles en iedereen ademde muziek. Het was zitten en genieten! Puur luisteren zonder achtergrond ruis, meedeinen en uiteindelijk misschien wel meezingen en dansen. Altijd één groot feest.

Toch valt het doek voor Rock in de Kerk! Hoewel met pijn in het hart is deze keuze toch gemaakt. Er zijn daar verschillende redenen voor. Niels van der Gulik, zanger van de band, geeft aan dat de economische aspecten als stookkosten een rol spelen, maar ook de kosten van zo’n grote productie als Rock in de Kerk! is een lastige. Een team van 11/12 man/vrouw, die leven van de muziek, een ieder zijn eigen drukke leven en werkzaamheden heeft is complex. En soms is het gewoon tijd om weer ruimte te hebben voor nieuwe/andere ontwikkelingen.

De gitaarheld van Rock in de Kerk! Jos Kolenberg, heeft tijdens de concerten vele gitaarsolo’s op zijn naam gezet, waarbij het publiek ademloos zat te kijken en te luisteren. Hij sprak de wens uit om de toer van Rock in de Kerk! in de St. Werenfriduskerk af te sluiten. “Nog één keer knallen, maar dan in mijn eigen Wervershoof! Want daar liggen mijn roots”.

Deze wens van Jos kwam samen met de wens van de Restauratie Commissie van St. Werenfriduskerk. Deze commissie probeert met ludieke acties geld in te zamelen voor de restauratie van het dak van de kerk. Daar wil Rock in de Kerk!, met veel spelers uit deze streek, waaronder DML uit Wervershoof, graag een steentje aan bijdragen. Steun deze actie! Kom allen, hoe meer publiek, hoe groter de opbrengst.

Zaterdag 13 mei, aanvang 20:15, ticket à € 20,00 verkrijgbaar bij Rheino’s in Wervershoof of bij het Ticketkantoor via www.rockindekerk.nl.

Vorig artikelGemeenschapsveiling Onderdijk groot succes
Volgend artikelControle bedrijfspanden