SENIORENDAG VRIJDAG 5 OKTOBER
Alle senioren, van zowel Wervershoof, Onderdijk en Zwaagdijk, lid of geen lid, worden hierbij uitgenodigd om deze speciale dag te vieren in het dorpshuis ‘De Onderdijk’.
Het thema is: Land en Water. Vanaf 13.00 uur inloop met koffie/thee en koek.
13.30 uur Opening door voorzitter Simon Steltenpool
14.00 uur Presentatie: Dhr. Joost Schaminée, Onderwerp: IJburg
14.30 uur Optreden WaterWijs, Sagen en legenden van Zuiderzee en IJsselmeer
15.15 uur Pauze
16.00 uur Optreden WaterWijs
17.00 uur Sluiting. Bij vertrek staat een attentie voor u klaar en vindt u een doos voor een vrijwillige bijdrage in de kosten.

Competitieklaverjassen Wervershoof
Op donderdag 27 september komen we bij elkaar in Sint Jozef om te klaverjassen of te rummicuppen. Ook de biljarters kunnen de ballen weer laten rollen. Wij verwachten u om 14.00 uur. Veel plezier allemaal.

Fietsen
Bij goed weer stappen we vrijdag 28 september weer op de fiets. Vertrek half twee bij de Werenfridusschool.

Superfietstocht KBO Zwaagdijk naar Gaasterland
Doordat het de week hiervoor vanwege het slechte weer niet doorging was het uitgesteld naar donderdag 13 september. Wat hebben we het getroffen. Vroeg uit bed om heel wat te beleven op een prachtige zonnige dag. Door de mist met opkomende zon via het Weelenpad naar Enkhuizen was al schitterend.
Op de Bep Glasius was het ook mooi, met de zon op het IJsselmeer. Op de boot koffie met appelgebak, bij aankomst in Stavoren hebben we eerst de grote kunststof vis bekeken die met opengesperde bek een fontein was. Dit in kader van Leeuwarden cultureelhoofdstad, alle elf steden van Friesland hebben een fontein.
Nadat we door Stavoren waren had je bij de IJsselmeerdijk een prachtig uitzicht. Een korte stop bij de Rode Klif waar in 1345 de slag bij Warns zich afspeelde tussen Willem 4 en de Friezen.
Na 5 km het bos in over een mooi smal paadje via Rijs naar Oude Mirdum. Lekker buiten op het terras genieten van de lunch. Even voorbij Oude Mirdum een korte stop voor een prachtig stukje natuur, met eilandjes en een meertje. Verder naar Balk waar we een stop hadden voor een lekker ijsje. Via Harich, Oudega, Hemelum en Warns naar Stavoren.
Op de heenweg hadden we al een bestelling gedaan voor het eten op de boot. Gezellig met een borrel erbij en om 19.45 uur waren we met een rustige vaartocht weer in Enkhuizen, nu nog 15 km terug naar huis. Er waren 13 personen mee uit: Wervershoof, Bovenkarspel, Andijk en Zwaagdijk. Een super mooie dag in Gaasterland.

De volgende fietstocht is op 4 oktober, start half twee bij de Liederik
Gerard en Nellie