Kermis 2020, het zal de boeken in gaan als een gedenkwaardige, onvergetelijke kermis. Geen feestende massa op de Dorpsstraat maar aan gereserveerde tafels bij de plaatselijke horeca. Voor de kinderen en jeugd komen er gelukkig wel attracties, helaas niet in het hart van onze kern maar op de Westrand.

De gemeente heeft de Dorpsraad om advies rondom de kermis gevraagd en wij vinden het jammer dat het advies om de kermis in het hart van ons dorp te houden, niet is opgevolgd. Let wel, we hebben begrip voor de keuzes en weten dat ons advies niet beslissend is. En gezien de reacties op social media en vanuit inwoners zelf, denken wij dat men begrip heeft dat het anders is dan anders, gezien de huidige situatie. Niemand wil dat Wervershoof straks bekend staat als brandhaard van Corona. De positiviteit van de horeca en inwoners om er toch een mooi feestje van te maken, maakt ons trots om Wervershover te zijn! Wij hopen dat iedereen een mooie kermis mag beleven, waarbij het gezonde verstand hand in hand gaat met gezelligheid!

De Dorpsraad heeft afscheid genomen van voorzitter Richard de Beer, na 10 jaar lid te zijn geweest, heeft hij besloten om ons gedag te zeggen. Richard heeft vanaf de oprichting een hele actieve bijdrage geleverd en de laatste 5 jaar ook nog in de rol van voorzitter. Wij zijn heel dankbaar voor zijn grote bijdrage. Dylan Grooteman is nu de voorzitter….en hij is hiermee de jongste voorzitter van één van de 17 kernraden van de gemeente Medemblik. Hoe leuk is dat!

Wij zijn nog steeds op zoek naar 2 leden om onze Dorpsraad te versterken. Ben je tussen de 18 en 35 jaar en heb je veel affiniteit met ons dorp, kun je zo’n 1x per 2 maanden vergaderen en wil je verder meedenken met politieke besluiten van onze gemeenteraad en wat dat voor onze kern kan betekenen? Meld je aan via
info@dorpsraadwervershoof.nl
De komende tijd houden wij ons bezig met de uitkomsten van de kernvisie zoals woningbouw voor o.a. jongeren/starters, verkeersveiligheid, sport en beweging voor iedereen en een juiste invulling van het winkelcentrum. Wie weet kan jij een bijdrage leveren voor ons dorp.

Hartelijke groet van Dylan Grooteman, Bram Visser en Daphne Franquinet.