Na de spectaculaire winst in de beker tegen AC Kingdom, wachtte Nieuweboer vrijdag de volgende wedstrijd in de competitie tegen het ambitieuze 2e team van VNS United uit Amsterdam.

Nieuweboer speelde een mindere, rommelige en bij tijd en wijle een chaotische wedstrijd. De traditie van dit seizoen werd in ieder geval wel voortgezet. VNS wist namelijk, net als voorgaande tegenstanders, in de 1e minuut de score te openen. Nieuweboer speelde hierna iets beter en kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Na een onderschepping van Mark Zwagerman was het Sven Deen die na een snelle combinatie wist te scoren. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren van Nieuweboer zijde matig en VNS liep uit naar 1-4.

Na de wissel een strijdbaar Nieuweboer. Eerst verkleinde Sven Deen uit een vrije trap de achterstand tot 2-4 en even later kwam een rebound voor de voeten van Lex Bakker die de aansluitingstreffer binnentikte. De spelers van VNS begonnen af te reageren op de scheidsrechter en uit een overtalsituatie voor Nieuweboer scoorde Sven Deen de gelijkmaker. Doordat Nieuweboer vol op de aanval speelde, kreeg VNS in de omschakeling diverse kansen. Deze werden door de uitblinkende keeper Stan Vertelman onschadelijk gemaakt. Met nog 8 minuten te spelen bracht Jorren Grooteman met een schuiver vanaf de achterlijn Nieuweboer op voorsprong en de volgende lange aanval werd afgerond door Sven Deen. In de laatste minuut wist VNS de aansluitingstreffer nog te maken, maar deze kwam voor een resultaat te laat. Zo eindigde de wedstrijd na een 1-4 ruststand in een 6-5 overwinning. Een narrow escape dus.
Nieuweboer blijft na drie wedstrijden ongeslagen en speelt vrijdag 2 oktober in Den Helder tegen JVC.

In Zaandam won Nieuweboer VR1 met 2-4 van The Counters VR2 en is tevens ongeslagen koploper.