Onverwacht kreeg ik de vraag van Giel: Ga je morgen mee naar het Eendenmuseum? Ik heb via de gemeenschapsveilig wat gekocht. Natuurlijk ga ik mee, ik hou wel van oude Citroëns. 

Dus zondag ochtend werd ik door Giel geheel in stijl opgehaald met zijn eend en reden we enthousiast naar Andijk. 

Het arrangement werd aangeboden door Wil Aker en zijn vrouw. Aangekomen in Andijk werd de groep door hen warm onthaald met koffie, thee en heerlijk gebak. Tijdens de koffie werd door Wil Aker de ontstaansgeschiedenis van het museum verteld. Een mooi verhaal hoe ze vanuit de handel in meubelen op deze locatie terecht zijn gekomen en hoe daar nu de eenden van Edwin Groen terecht zijn gekomen. 

Daarna een smaakvolle rondleiding door Arie Jonker. Hij schitterend veel mooie verhalen en weet die mooi te vertellen. Veel anekdotes en uitleg over de verschillende auto’s die er staan. Naast de zo’n 200 eendjes (2CV) staan er ook DS’en, HY’s, Dyane’s, GS’en en nog tal van andere Citroëns. Maar ook Simca’s, micro-cars van o.a. BMW en Zündapp, een Bugatti en als kers op de taart dé Batmobile! Niet alle eenden van Edwin Groen passen in het museum. De collectie wisselt daarom ook geregeld en maakt het des te leuker om hier af en toe terug te komen.

In het museum verder nog een grote collectie modelautootjes, brommers, Citroën folders, en nog veel meer om je aan te vergapen. Schitterend om te zien. 

Na de rondleiding nog een frissie, wijntje of biertje toe en gezellig even kletsen. Familie Aker, en Arie bedankt voor de organisatie en gastvrijheid. Giel, bedankt dat ik met je mee mocht.

Ga vooral zelf eens kijken in Andijk. Voor meer informatie over openingstijden kijk je op 

www.eendenmuseum.nl/ 

Sander Korver.

 

Vorig artikelVIPS aan de Westrand
Volgend artikelOrgelconcert Werenfriduskerk