Het is maandag 18 december; ik haal mijn kleindochter op van school. ‘Opa, ik wil gaan schaatsen’. Op mijn ‘ik zal er even over nadenken ’reageert zij: ‘Mama heeft het gezegd!’.

Ze bedoelt te zeggen dat mama heeft gezegd dat zij aan opa zal vragen of hij misschien zin heeft om mee te gaan naar de ijsbaan. U begrijpt het al: wij gingen samen naar de ijsbaan. Wat een feestje; wat ziet het er gezellig uit. Heel wat kinderen hadden hetzelfde idee als mijn kleindochter. Met enorm veel plezier en groot enthousiasme draaien zij hun rondjes of ‘trekken’ zij hun baantjes van de ene kant naar de andere. De zeer positieve ervaringen van het afgelopen jaar hebben de organisatoren doen besluiten de baan ook dit jaar weer aan te leggen. Heel veel waardering voor deze groep mensen die onze jeugd in onze kwakkelende winters op deze manier ijs- en schaatsplezier bezorgen. Dit jaar is zelfs een partytent neergezet om de schaatsen ‘onder te binden’ en je tegoed te doen aan een heerlijke oliebol of een kop warme chocomel. De schaatsen zijn verstelbaar in 4 maten door de neus te verschuiven en worden, evenals de ijsbaan, gratis beschikbaar gesteld. Vanuit het voormalige gemeentehuis wordt de muziek en de verlichting geregeld. Het is met recht één groot feest waar we als Wervershoof weer trots op kunnen zijn. Mijn kleindochter en ik – en zo te horen: velen met ons – hebben ervan genoten. Het plein heeft weer zijn nut bewezen.

Namens de jeugd, hun ouders en opa’s en oma’s: heel veel dank aan de mensen van de organisatie en natuurlijk hun sponsoren. Het was weer top!

Opa Ben