De actie voor het Ronald McDonaldhuis in Groningen is met de homewalk tot een goed einde gebracht. De families Botman en Molenaar zijn er (door de coronavertragingen) ruim een jaar mee bezig geweest. Binding heeft u daar eerder over bericht.

De laatste actie was deelname aan de homewalk, welke door het virus in en om Wervershoof werd gedaan. Hoe is dat gegaan en wat is uiteindelijk het eindbedrag? Is het doel van €10.000 gehaald? Marleen Molenaar antwoordt op de vragen.
“In het weekend van 26 en 27 juni hebben wij als team ‘Heldhaftige Strijders’ in 24 uur 120 kilometer gelopen voor de Homewalk. Het was een geweldig weekend! Eerst kwam iedereen verzamelen op de Bulledik om te versieren: ballonnen, vlaggetjes en een start/finishlijn.

Bij onze start om 12 uur hadden zich wat mensen verzameld om ons aan te moedigen, superleuk! We hebben overdag vooral gewandeld in de bebouwde kom van Wervershoof en Hoogkarspel, steeds in tweetallen. Af en toe kregen we een duimpje omhoog of riep iemand: ‘Goed bezig, succes!’

Wie ons gevolgd heeft op de socials, heeft gezien dat we er erg veel lol in hadden!
Het lopen in de nacht was echt bijzonder: helemaal stil en donker. Het maakte deze uitdaging extra speciaal.

Allemaal wat minder (of niet) geslapen deze nacht, dus met kleine oogjes aan het gezamenlijke ontbijt. Daarna de laatste loodjes (enkele wandelaars inclusief blaren). Het laatste stukje hebben we als team samen gelopen, een bijzondere afsluiting. Ook bij de finish hadden zich weer mensen verzameld, zo waardevol! En daar kwamen ook de tranen: de ontlading van een prachtig weekend.

We hebben uiteindelijk €14.506,96 opgehaald voor het Ronald McDonald huis in Groningen, een fantastisch bedrag! ​We willen alle sponsors en gulle gevers via deze weg bedanken! Zonder jullie waren we niet op dit mooie bedrag uitgekomen!”
Het doel is ruimschoots gehaald. Een prachtige actie van deze families. Enkele dagen na de homewalk werd door een aantal deelnemers de cheque uitgereikt aan het Ronald McDonaldhuis in Groningen.

Vorig artikelKoopje gemeenschapsveiling 2020 
Volgend artikelMet de deur in huis bij Meester Frans