Vrijdagavond 22 september spelen zangeres Monica Conrado en Manito in het kerkje van Hauwert. Zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsy flamencogitarist Manito een concertprogramma genaamd “Melodías del Corazón”. Met deze warmbloedige voorstelling wordt de luisteraar meegenomen naar een wereld vol passie, weemoed en hartstocht.

Op het repertoire staat zowel bestaande als zelfgeschreven Spaanstalige nummers. Bij de concerten krijgt Monica de mensen snel op het puntje van de stoel. Zij weet haar publiek te betoveren met haar charisma. Manito weet altijd met zijn virtuoze spel haar te stimuleren het onderste uit de kan te halen. Tijdens de concerten bespeelt hij ook diverse andere snaarinstrumenten, waaronder de Laud (spaanse luit). Mónica Coronado is geboren en opgegroeid in Barcelona. Haar ouders komen van origine uit Castilla de la Mancha. In de auto van haar vader hoorde ze vaak flamencomuziek. Op haar 25ste levensjaar is ze met haar gitaar op muzikale wereldreis gegaan. In deze periode heeft ze aan verschillende muziekstijlen geproefd. Via Cuba, Amerika en India is ze uiteindelijk in Nederland beland. In Arnhem heeft ze lichte muziek gestudeerd. Manito is op zeer vroege leeftijd begonnen met gitaar spelen. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl op de flamencogitaar. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse invloeden. Met zijn vurige en verhalende improvisaties houdt Manito een dialoog met Monica. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Platá.

Entree is 15 euro inclusief koffie, thee en pauzedrankje. Betaling aan de zaal. Reserveren; hauwertinconcert@gmail.com Aanvang concert is 20.15 uur. De zaal gaat open om ca.19.45

Vorig artikelSpaans leren bij La Academia
Volgend artikelRabo Club Support EHBO vereniging st. Martinus